Augeo Actueel

 
Al ruim 22.000 kwetsbare kinderen geholpen tijdens coronacrisis dankzij Crisisfonds

Het ‘Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis’ heeft al meer dan 22.000 kwetsbare kinderen geholpen tijdens de coronacrisis. Als gevolg van de crisis zitten nog veel meer kinderen dan gebruikelijk al het geval is in een onveilige en stressvolle situatie thuis of op een opvanglocatie. Met alle gevaren van dien. Het Crisisfonds wil ook de kinderen die nog niet bereikt konden worden, maar wel heel hard steun nodig hebben, helpen. Dankzij een gift van 500.000 euro van de Postcode Loterij kan het Crisisfonds nu nog eens zo’n 20.000 kinderen de helpende hand bieden. Waaronder kinderen die vanwege een onveilige situatie thuis worden opgevangen in locaties voor noodopvang vanuit het onderwijs en de kinderopvang.

23 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Vragenlijst om erachter te komen hoe het thuis gaat

Coronatijd. Hoe kom je er nu achter hoe het bij een kind thuis gaat? Wat gaat er wel goed en wat niet? Hoe kijk je samen of er oplossingen te bedenken zijn voor problemen die zich voordoen.

20 april 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
In Zeist kunnen kwetsbare kinderen toch naar school

Hoe ondersteunen we kwetsbare kinderen zonder veilige thuissituatie nu ze niet naar school of opvang kunnen? Al vóór de kabinetsbrief van minister Slob uit ging, was de gemeente Zeist hard bezig met een oplossing.

26 maart 2020, Annemarie van Dijk Lees meer
 
Omgaan met corona stress voor kinderen

Stress hoort bij het leven en betekent eigenlijk gewoon: ‘spanning’ of ‘druk’. Misschien voel je je door corona en omdat je veel thuis moet zijn meer gespannen dan anders. 

24 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
6 Tips: Hoe voorkom je als ouder dat stress thuis teveel wordt?

Gedwongen thuiszitten door het coronavirus kan flink stressvol zijn als ouder. Hoe voorkom je dat spanningen in het gezin te hoog oplopen en escaleren in ruzies en slaan? 
 

24 maart 2020, Edith Geurts Lees meer
thuis een risico?
 
Als samen thuis zijn een risico kan zijn

Er is een toegenomen risico op kindermishandeling nu kinderen en ouders gedwongen samen thuis moeten blijven.

24 maart 2020, Marjan Torie, beleidsadviseur Kentalis Lees meer
 
Aan alle jeugdwerkers: bedankt!

In deze tijd van collectieve stress is er een extra risico op huiselijk geweld en kindermishandeling.

23 maart 2020, Nina Doorenbos Lees meer
 
Drie tips om met angstige kinderen te praten over corona

De scholen zijn dicht, mensen werken thuis, we houden anderhalve meter afstand. Voor volwassenen zijn het al rare en spannende tijden. Maar hoe zit het met kinderen? Hoe leg je hen uit wat er aan de hand is?

18 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Wat doet stress met een kind?

Deze animatie geeft uitleg over de impact van stress op het kinderbrein. En hoe je kinderen helpt met stress om te gaan.

12 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
Arme kinderen doen niet mee

Armoede is geen oorzaak van kindermishandeling, maar armoede is wel een risicofactor. Stress en onmacht kunnen zich uiten in huiselijk geweld of kindermishandeling. Daarom is het goed dat jij als professional armoede herkent en alert bent. Hoe herken je armoede? En wat kun je doen?

4 maart 2020, Augeo Foundation Lees meer
 
'Jeugdtrauma's hebben rampzalig effect op gezondheid'

Haar patiëntje Diego (7) was geen millimeter gegroeid sinds hij op zijn 4de werd misbruikt. Kinderarts Nadine Burke Harris besefte toen dat er meer nodig is dan medische kennis om kinderen als Diego te behandelen.

18 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Wie helpt jou als het thuis niet goed gaat

Iedereen wil een fijn en veilig thuis. Maar soms lukt dat niet en is er hulp nodig. Met wie krijg je dan te maken? Ouders en kinderen hebben vaak geen idee. Terwijl informatie over wat er gaat gebeuren, juist rust en vertrouwen geeft. De nieuwe praatplaat ‘Wie je tegenkomt als het thuis niet goed gaat’ helpt daarbij.

17 december 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Versleten schoenen en niet op een sportclub

Armoede kan veel onzekerheid en stress veroorzaken. Ouders en kinderen praten er niet over. Toch is het zó belangrijk om het er wel over te hebben. Ruim acht procent van alle kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dit kan schade opleveren voor zowel de korte als lange termijn.

12 december 2019, Annemieke Wolff Lees meer
Gastlessen jongerentaskforce
 
Wat een jongere vertelt komt enorm binnen

Pabo-studenten en mbo’ers pedagogiek krijgen les over kindermishandeling en de meldcode. Gastlessen blijken een hele mooie aanvulling op de theorie. Als een jongere zelf vertelt wat hij of zij heeft meegemaakt, komt dat enorm binnen.

11 december 2019, Annemieke Wolff Lees meer
 
Werkt de aanpak van kindermishandeling?

Momenteel vindt er een uniek onderzoek plaats naar kindermishandeling en geweld tussen partners in huiselijke kring. Meer dan 1.200 ouders en ruim 1.500 kinderen praten zélf over dit thema met onderzoekers. Wat kunnen we leren van de gezinnen die meedoen aan het onderzoek? Hoe kunnen gemeenten dat vertalen naar concreet beleid?

5 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Praten met ouders over je zorgen

Een vrolijk meisje uit je groep is sinds kort heel stil. Het viel je ook op dat ze blauwe plekken op haar bovenarm heeft. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt en wil erover praten met de moeder. Maar hoe doe je dat?

3 december 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
Steun op school én in de maatschappelijke opvang

Tilburg is de eerste gemeente in Nederland waar de maatschappelijke opvang (SMO Traverse) intensief gaat samenwerken met het onderwijs. Kinderen die met hun ouders in de maatschappelijke opvang terechtkomen krijgen nu passende steun, op school én in de opvang.

25 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Jeugdjournaal
 
Jeugdjournaal: luister eens naar mij

Het is feest! Op 20 november vieren we voor de dertigste keer de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Volgens het kinderrechtenverdrag hebben alle kinderen het recht om veilig en gezond op te groeien. En ook dat kinderen een stem hebben. Luister maar eens naar Myrthe.

20 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij
 
Wat doe jij?

In de Week tegen de Kindermishandeling verschijnt het magazine Wat doe jij?. Deze special is gemaakt voor pedagogisch medewerkers en gastouders. Het tijdschrift staat boordevol tips, achtergrond en inspiratie voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang.

19 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
 
30 dagen kindermishandeling top-of-mind

In de week tegen kindermishandeling is er de nieuwe app. Dertig dagen lang krijg je iedere dag een tip of vraag die te maken heeft met kindermishandeling. Zo blijf je alert op de signalen. Er zijn drie varianten van de app. Voor professionals in de zorg, in het onderwijs en in de kinderopvang.

18 november 2019, Augeo Foundation Lees meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
Pagination.cshtml