Buddy voor kamerleden

De Kinderombudsman stelt voor dat Kamerleden een jongere als buddy krijgen. Goed idee, vindt de Augeo Jongerentaskforce. Gelijk doen!

Jongeren willen dat er beter naar hen geluisterd wordt. Namens de jongerenorganisaties heeft de Kinderombudsman aan de Tweede Kamer laten weten hoe je dat kunt doen: bijvoorbeeld door met een buddyproject Kamerleden te koppelen aan een jongere. De Augeo Jongerentaskforce is daar groot voorstander van. Zeker bij een onderwerp als kindermishandeling en huiselijk geweld is het belangrijk dat er naar jongeren wordt geluisterd die het zelf hebben meegemaakt.

Binnenkort praat de Tweede Kamer over dit onderwerp. Dus heeft de Jongerentaskforce gelijk de daad bij het woord gevoegd. De jongeren hebben een brief gestuurd aan de Kamerleden die hierover gaan om in de aanloop naar het debat hun buddy te mogen zijn. Zoals in de brief aan de Kamerleden staat:

“Als ervaringsdeskundigen weten wij als geen ander wat het beste is voor kinderen die dezelfde soort dingen meemaken als die wij in ons verleden hebben meegemaakt. Wij weten namelijk dondersgoed wat wij fijn vonden, en wat we in onze jeugd gemist hebben.”

De Jongerentaskforce hoopt op een positieve reactie van de Kamerleden. Dan wordt er echt naar hen geluisterd. De kinderombudsman heeft nog meer ideeën hoe de stem van jongeren beter kan worden gehoord.

Zie: De Kinderombudsman

Anderen lazen ook:

Jongerentaskforce

Jongerentaskforce

'Onze ervaring doet wat met je.' Bekijk wat we doen

Beleid beïnvloeden door jongeren

Beleid beïnvloeden

We denken en praten mee, geven advies aan beleidsmakers en de politiek. Overal waar de stem van jongeren nog te weinig wordt gehoord! Hoe wij adviseren

Workshops Augeo Jongeren Taskforce

Workshops

De Augeo Jongerentaskforce organiseert workshops en trainingen. De jongeren delen zo hun eigen ervaringen met professionals in onder andere de zorg en het onderwijs.. Meer over workshops

jongeren augeo contact

Heb je een vraag over onze workshops of wil je een jongere uitnodigen om zijn of haar verhaal te vertellen?