Tweede dag Eurochild Conferentie 2018

Kinderrechten, jongeren, bestuurders en de toekomst. Fahima van de Augeo Jongerentaskforce vertelt over dag twee.

Presentation Building a better Europe

De driedaagse conferentie Eurochild in Opatija in Kroatië heeft als motto: 'Building a better Europe with children: All aboard!' De conferentie wil laten zien hoe participatie van kinderen in het bestuur op lokaal, nationaal en Europees niveau het beste kan werken. Fajima spreekt er namens Augeo Jongerentaskforce. Ze.doet deze week verslag van de bijeenkomst.

Dag 2

's Ochtends waren we op bezoek bij de jongerendelegatie uit de plaats waar de conferentie wordt gehouden, Opatija. Zij doen enorm goed werk voor kinderen. De middag was bestemd voor workshops. Wij waren onder andere bij de workshop van de Missing Chapter Foundation over armoede.

De tweede dag heeft mij ervan overtuigd dat jongerenparticipatie in Europa hoog op de agenda staat. De crème-de-la-crème van de Europese beleidsmakers is hier aanwezig, dus het onderwerp wordt heel serieus genomen. Het zijn allemaal hooggeplaatste mensen, maar ze zijn heel benaderbaar, ook voor ons. Je kunt er gemakkelijk mee praten, ook door kinderen die nog geen 18 jaar zijn.

De verhalen van ervaringsdeskundige jongeren maken veel indruk. Ze inspireren alle aanwezige professionals. En ze maken duidelijk dat het niet alleen een kwestie is van zeggen, maar ook van doen. Ik krijg het gevoel dat deze conferentie een kantelpunt is. Een moment om écht de beloftes en afspraken na te komen. Al deze mensen kunnen in hun eigen land veel bereiken. Je voelt dat ze dat niet alleen zeggen, maar ook als hun verantwoordelijkheid ervaren.

Lees ook:

Jongerentaskforce

Jongerentaskforce

'Onze ervaring doet wat met je.' Bekijk wat we doen

Workshops Augeo Jongeren Taskforce

Workshops

De Augeo Jongerentaskforce organiseert workshops en trainingen. De jongeren delen zo hun eigen ervaringen met professionals in onder andere de zorg en het onderwijs.. Meer over workshops