Extra aandacht voor kwetsbare kinderen

Augeo Kinderfonds

Het Augeo Kinderfonds geeft extra steun aan kinderen die te maken hebben met kindermishandeling of huiselijk geweld en bekend zijn bij jeugdbescherming. Jeugdbeschermers kunnen met een bon van het Kinderfonds iets uitzoeken voor de kinderen die het het hardst nodig hebben. Denk aan iets voor school, iets om te sporten, een spel om samen te doen of een boek. Jij als professional kan inschatten wat deze kinderen en ouders verder helpt in deze december-feestmaand.

Het doel is dat kinderen hiermee aan ontspannen en ontwikkelen toekomen en hun eigen (veer)kracht wordt versterkt. En, heel belangrijk, ze voelen zich gezien en gesteund én er is een positief contactmoment met de hulpverlener.

De aanvragen voor de vouchers (t.w.v. € 50) kunnen ingediend worden in aanloop naar de dure decembermaand en nog een keer voor de zomervakantie. Juist in deze periodes kan wat extra aandacht en iets leuks zeer welkom zijn. Het is bedoeld voor de kinderen die dat écht heel hard nodig hebben. De voorwaarden voor het aanvragen staan op de website.

Kort na het uitbreken van de coronacrisis initieerde Augeo Foundation het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis. Samen met Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind werd dit tot uitvoer gebracht. De reacties waren hartverwarmend en uit onderzoek onder de aanvragende professionals bleek dat het de kwetsbare kinderen ook echt steunde. Met het Kinderfonds zet Augeo een initiatief als dit – op kleinere schaal – structureel voort.