‘Grow It!’ app helpt jongeren in deze coronatijd

Hoe gaat het eigenlijk met jongeren nu? Door de nieuwe app ‘Grow It!’ komen we daarachter. Jongeren die die game spelen, doen mee met een onderzoek naar hun emoties. Daarnaast helpt de app ze om te gaan met de vreemde situatie. En het is gewoon leuk!

‘Grow It!’ is de eerste gamified smartphone app in Nederland die jongeren steunt bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress. Jongeren krijgen elke dag wat vragen over hun slaap, beweging, emoties, sociaal gedrag, eenzaamheid en stress. Ook doen ze mee aan challenges. Bijvoorbeeld: bak of kook iets lekkers voor je buren of vertel je vriendin wat je leuk aan haar vindt. De opdrachten helpen de jongeren gevoelens te delen of iets te gaan doen.

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en de Tilburg University lanceerden de ‘Grow It!’ app die bedoeld is voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Manon Hillegers, afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, is leider van het onderzoeksteam: ‘Het is voor jongeren nu een heel lastige tijd. De normale structuur ontbreekt. Niet iedereen heeft thuis een laptop om schoolwerk op te doen. En juist contact met leeftijdgenoten is voor jongeren heel belangrijk. Dat kan nu niet. Ook kennen we allemaal de berichten in de media over jongeren die helemaal buiten beeld zijn geraakt. De ‘Grow It!’ app kan hen ondersteuning bieden.’

De ‘Grow It!’ app kun je spelen door je via de website www.growitapp.nl aan te melden, een vragenlijst in te vullen en je deelname aan het project voor onderzoek te bevestigen. De app is een van de initiatieven van het EHealth Junior consortium dat wetenschappelijke apps ontwikkelt die bijdragen aan veerkracht en zelfinzicht. Augeo Foundation is betrokken bij dit consortium.

Bekijk het filmpje van Erasmus MC: De Grow It! app helpt jongeren tijdens de coronacrisis op youtube.

 

Anderen lezen ook:

Jongerentaskforce

Jongerentaskforce

'Onze ervaring doet wat met je.' Bekijk wat we doen

Scholing over afwegingskader en meldcode

Scholing over de meldcode

Voor meerderere beroepsgroepen hebben wij speciale cursussen over 'werken met de meldcode'. Kies jouw sector en leer hoe je werkt met het 5-stappenplan. Word meldcodeproof!

Kindermishandeling 30 dagen top-of-mind

Gratis App! Voor professionals in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang. Elle dag een weetje, quiz, vragen of filmpje. Download de app