Growing Up Safe magazine dankzij samenwerking UNICEF Nederland en Augeo Foundation

Onlangs verscheen het magazine Growing Up Safe voor professionals op Sint Maarten die werken met kinderen. Het magazine helpt bij het voorkomen en vroegtijdig signaleren van kindermishandeling en het zorgt voor verbinding tussen de professionals onderling. UNICEF Nederland, Child Protection Working Group en Augeo Foundation maakten dit magazine samen.

Het magazine is het eerste initiatief van de onlangs opgerichte Child Protection Working Group (CPWG) met steun van UNICEF Netherlands and the Augeo Foundation. Die laatste twee organisaties hielden vorig jaar een onderzoek onder dertig professionals op Sint Maarten. Er bleek behoefte te zijn aan kennis, ervaringsverhalen en goede voorbeelden onder de mensen die werken met kinderen. Growing Up Safe is het eerste magazine van een serie.

Suzette Moses-Burton (Kinderrechtenadvocaat voor Unicef Nederland op Sint Maarten): ‘We zijn blij met de succesvolle lancering van dit magazine door de Child Protection Working Group. Mensen die geïnteresseerd zijn in kinderrechten en die meer willen weten van het werk op Sint Maarten, zouden het echt moeten lezen.’

 

Lees Growing up safe