‘Had ik maar…’

‘Had ik maar… direct contact opgenomen met de leidsters van het kinderdagverblijf,’ dat schrijft Desirée, als ze terugdenkt aan de peuter die ze als jeugdarts bij GGD onder haar hoede had.

‘Eigenlijk hebben we de deskundigheid van de leidsters van het kinderdagverblijf gebagatelliseerd. Mogelijk waren we het misbruik dan eerder op het spoor gekomen, al is het uiterst moeilijk om hier met een jong kind over te praten. Met de ouders heb ik hier nog uitgebreid over gesproken, maar zij nemen ons niets kwalijk.’ Het verhaal van Desirée is één van de dertig persoonlijke verhalen die gaan over kindermishandeling.

30 verhalen over wat helpt

Professionals, ouders en kinderen die te maken hadden met kindermishandeling delen hun verhaal. Een jaar lang, tot de Week tegen Kindermishandeling in november, verschijnen de verhalen hier. Door inspiratie te halen uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen, ervan te leren en te kijken hoe we deze inzichten optimaal kunnen benutten, werken we er samen aan dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Meer lezen (of horen):

Kinderen steunen

Toekomstverhalen

Thuiskomen in een huis waar wordt geruzied is niet makkelijk. In deze toekomstverhalen vertellen jongeren hoe dat was, maar ook hoe mensen om hen heen verschil maakten! Luister naar Kim

Jongerentaskforce Ervaringen delen

Ervaringen delen

Workshops of een gastles. De jongeren delen graag hun ervaringen met uw organisatie en mensen. Lees meer