Huiselijk geweld op tv

Olcay Gulsen en Hilde van Mieghem brengen heftige tv-programma’s

Er zijn twee nieuwe tv-programma’s over kindermishandeling en huiselijk geweld: de documentaire-reeks ‘Als je eens wist’ en de serie ‘Olcay & huiselijk geweld’. Heftige programma’s voor een breed publiek.

peuter in box

Olcay & huiselijk geweld

Olcay Gulsen praat in het programma ‘Olcay & huiselijk geweld’ met slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Op jonge leeftijd had ze zelf te maken met huiselijk geweld: ‘Je hoopt altijd dat iemand je dan komt redden als kind, maar er kwam nooit iemand om ons te redden’. De presentatrice gaat in gesprek met slachtoffers en daders.

Vanaf woensdag 4 maart bij Net 5. Het programma is vanaf dan terug te zien via Gids.tv.

 

Als je eens wist

‘Als je eens wist’ is te zien op de Belgische zender Canvas. De Vlaamse actrice en regisseur Hilde van Mieghem werd vroeger zelf mishandeld. Ze praat met drie slachtoffers over wat hun als kind is overkomen. Over de omstandigheden waarin dat gebeurde en de impact ervan op hun leven en persoonlijkheid. Kinderpsychiater Peter Adriaensens, jeugdrechter Nicole Caluwé, kinderarts Johan Marchand en traumapsychiaters Bessel van der Kolk en Leen Thys kaderen de verhalen in een breder perspectief. De afleveringen en ook de interviews met de deskundigen zijn hier te zien.

 

Lees ook:

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen bij zorgen over een kind. Lees meer

Scholing over afwegingskader en meldcode

Scholing over de meldcode

Voor meerderere beroepsgroepen hebben wij speciale cursussen over 'werken met de meldcode'. Kies jouw sector en leer hoe je werkt met het 5-stappenplan. Word meldcodeproof!

Gratis App!

Met de vernieuwde Augeo App houd je jouw kennis up-to-date. Ontvang dagelijks tips, feiten en informatie om kinderen beter te betrekken, te steunen en hun veerkracht te vergroten. Download de app