Koffers vol geluk voor 500 kinderen

Maar liefst 500 kinderen kregen gelukskoffertjes van organisatie Gelukskoffer en Augeo Foundation. Hiermee staken ze de kinderen die het nu extra zwaar hebben door corona, een hart onder de riem. 

Vier gemeenten waar Augeo Foundation mee samenwerkt in het kader van Handle with Care, zorgden dat de gelukskoffertjes bij kwetsbare kinderen terecht kwamen. Naast scholen en kinderopvanginstellingen die noodopvang voor kwetsbare kinderen organiseren, werd een deel van de koffers ook via voedselbanken, AZC’s, wijkteams en jeugdhulpinstellingen verdeeld.

Wat zit er in het gelukskoffertje?

In de koffer zit een veerkrachtboekje, stickers en geluksstenen. De koffers kun je beschilderen met acrylverf en beplakken met stickers. De stenen kunnen kinderen schilderen voor zichzelf of weggeven aan een ander. 

Enkele reacties van hulpverleners en vrijwilligers:

Alcander uit Heerlen

Afgelopen week stond in het teken van een beetje geluk. Maar liefst 50 zogenoemde ‘gelukskoffertjes’ werden door ALCANDER in ontvangst genomen. Doel was om kinderen, in de leeftijd van vier tot negen jaar die het echt konden gebruiken, te voorzien van een beetje geluk. Zodoende gingen de Jeugd-en-Jongerenwerkers ieder in hun gebied op pad met koffertjes vol van geluk. Wat in de koffertjes zat? Klein materiaal om de dag(en) mee door te komen. De actie viel zo in de smaak dat er al plannetjes werden gesmeed om te kijken om binnenkort de tieners een portie geluk te brengen. 

Vrijwilliger van Present uit Achtkarspelen

‘Het koffertje werd verrast ontvangen. Alleen het feit dat er aan dit kind gedacht werd leverde al een stralend jochie op.’ 

‘Ik heb bij 2 scholen afgeleverd en aan 1 ouder. Enthousiaste reactie ontvangen bij ontvangst, vonden het een leuk gebaar.’

Whatsapp berichten van een moeder: ‘Het koffertje is net gebracht, super leuk, dankjewel. Kan hij mooi weer even knutselen. Deze jongen is er in ieder geval blij mee! 😊’

Bedankt!

Augeo Foundation wil organisatie Gelukskoffer en Contribute Foundation bedanken voor het ter beschikking stellen van de gelukskoffers. Wij stellen de samenwerking enorm op prijs en hopen in de toekomst weer samen op te trekken in het ondersteunen van kwetsbare kinderen.

Anderen lezen ook

Handle with Care

'Kim voelt zich veilig bij mij'

Lees over Handle with Care

Vragenlijst: hoe gaat het thuis? 

Coronatijd. Hoe kom je er nu achter hoe het bij een kind thuis gaat? Wat gaat er wel goed en wat niet? Deze concrete vragen helpen je daarbij.

Bekijk de vragen

Omgaan met corona stress voor kinderen

Stress hoort bij het leven en betekent eigenlijk gewoon: ‘spanning’ of ‘druk’. Misschien voel je je door corona en omdat je veel thuis moet zijn meer gespannen dan anders.  Lees verder