Nieuw! Kind Centraal: zes challenges voor professionals

Het lijkt zo logisch. Om bij vermoedens van kindermishandeling ook de kinderen zelf te betrekken. Natuurlijk doe je dat. Toch blijkt dit in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zeg je dan tegen het kind? En waarom ervaren kinderen zelf vaak dat ze helemaal niet betrokken worden?

Bij Kind Centraal krijg je in zes weken, zes challenges. Je test en leert hoe jij als professional kinderen zelf betrekt als je het idee hebt dat kinderen thuis niet veilig zijn. De gratis challenges zijn kort, leerzaam en elke keer anders. Doe je mee? Daag jezelf uit!

Op 28 september gaat Kind Centraal van start en kun je de eerste challenge doen. Cursisten van Augeo doen automatisch mee. Jij ook? Meld je direct aan!

Dat er nog veel behoefte is aan training op het gebied van het betrekken van kinderen, blijkt onder andere uit de evaluatie van de Wet Meldcode. Vooral over het voeren van een gesprek met een kind en bijvoorbeeld hoe je omgaat met geheimhouding. Met Kind Centraal fris je je kennis op, leer je er dingen bij én het maakt je nog meer bewust van het belang van het betrekken van het kind.


Ga naar Kind Centraal