1. Actueel
  2. Nieuwe toolkit en magazine helpt professionals op Curaçao

Nieuwe toolkit en magazine helpt professionals op Curaçao

Ook op Curacao zijn professionals die werken met kinderen binnenkort bij wet verplicht te werken met een beschermingscode. Daar heet het de Kódigo di Protekshon. Het doel is dat zij sneller en beter in actie komen als ze onveiligheid bij kinderen signaleren. Een nieuwe toolkit en een bijbehorend magazine helpen hierbij.

Donderdag 15 februari op Curaçao de feestelijke lancering van de online toolkit bij aanpak Kindermishandeling en het magazine ‘Kurashi’. Deze middelen zijn bedoeld voor o.a. trainers en professionals.

Toolkit

De online toolkit biedt kennis, oefeningen, tips, ervaringsverhalen en video’s om professionals te ondersteunen bij elke stap van de Kódigo di Protekshon. De Kódigo is een ‘beschermingscode’, te vergelijken met de Nederlandse meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Aan de inhoud van de toolkit hebben jongeren, een ervaringsdeskundige en lokale experts bijgedragen. Het is een ideaal instrument voor trainers en aandachtsfunctionarissen en natuurlijk voor professionals.

De eerste reacties zijn positief: fasil pa komrande, leerzaam, veel waardevolle informatie, geeft handvatten en inspiring

Magazine

Het Kurashi Magazine is een nieuw magazine over veilig opgroeien en het voorkomen van kindermishandeling en relationeel geweld. Het woord ‘kurashi’ staat voor moed, doorzettingsvermogen, durf en mentale of morele kracht. Niet alleen ‘kurashi’ bij slachtoffers van kindermishandeling en relationeel geweld die het lef hebben hulp te zoeken, maar ook voor professionals die de morele kracht hebben om dit soort ingewikkelde onderwerpen aan te gaan en er niet van weg te kijken.

Augeo Foundation heeft samen met het ministerie van SOAW, de Universiteit van Curaçao en UNICEF Nederland beide tools ontwikkeld binnen het ‘Awareness-raising and Capacity-Building Toolkit for the protection of all European / Caribbean Children (ACT4ECC) project’ medegefinancierd door de Europese Unie. Aruba maakt ook onderdeel uit van dit project.

Voor meer informatie ga naar Kodigo di Protekshon

Compilatie toolkit

Bekijk onderstaande video om te zien wat je van de toolkit kunt verwachten

Compilatie lancering Toolkit en Kurashi Magazine