Online leren tijdens de lockdown

Door de intelligente lockdown weet heel Nederland inmiddels alles van online vergaderen, online shoppen en óók van online leren. Dat zien we ook bij onze academy. Nog nooit volgden er zoveel mensen een online training.

Sommige groepen professionals hebben door de lockdown wat extra tijd. Tijd die goed besteed kan worden aan een cursus over de meldcode bijvoorbeeld. Fijn om te zien dat veel mensen aan het leren zijn en zo hun vak nog beter kunnen uitoefenen! In april begonnen ruim 6.600 mensen aan een nieuwe cursus, dat is zo’n 2.600 meer dan in februari. Er werd die maand 40.000 keer ingelogd in de leeromgeving van Augeo Academy, door bijna 12.000 unieke bezoekers (5.000 meer dan in februari). We zien dat vooral cursussen voor de kinderopvang, het beroepsonderwijs maar ook voor het primair onderwijs in trek zijn. De cursussen zijn op maat gemaakt voor deze verschillende beroepen, en sluiten dus goed aan bij de praktijk. Als kraamhulp krijg je een andere cursus dan als leerkracht.

Tijd goed benutten

Augeo wilde de organisaties in zorg en welzijn in deze tijd niet extra te belasten met administratieve zaken zoals het uitbreiden van het aantal licenties. Daarom heeft Augeo alle lidmaatschappen die verliepen in maart kosteloos verlengd. En de overige lidmaatschappen konden gratis uitgebreid worden. Dat werd gewaardeerd door de gebruikers van de scholing: ‘Dat vind ik echt heel erg aardig. Ik had ook al bedacht dat gastouders die nu even niet opvangen, die tijd goed kunnen benutten. Dank je wel!’, aldus Gastouderbureau Kroostopvang.

Ook bijleren over de meldcode? Kijk hier wat we je te bieden hebben.

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen bij zorgen over een kind. Lees meer

Augeo Academy

Augeo academy

'Met de meldcode heb ik Sharon kunnen helpen.' Ga aan de slag

Meld je aan voor het gratis Augeo magazine

Vijf keer per jaar verschijnt het gratis online magazine over veilig opgroeien, met interviews, tips en columns. Schrijf je nu in