1. Actueel
  2. Hoe gaan ouders en kinderen om met emoties, zelfvertrouwen en woedebeheersing?

Hoe gaan ouders en kinderen om met emoties, zelfvertrouwen en woedebeheersing?

GGD Gelderland-Zuid heeft een podcastserie gemaakt over opvoeden. De podcast is gemaakt vóór en dóór ouders met een kind in de basisschoolleeftijd. Drie onderwerpen komen aan bod: emoties, zelfvertrouwen en woedebeheersing. Hoe gaan ze hier thuis, op school of bijvoorbeeld bij het sporten, mee om?

Gezonde podcast - moeder en zoon in gesprek over emoties en zelfvertrouwen

De serie bestaat uit zes afleveringen waar drie onderwerpen aan bod komen:

  • Emoties uiten en bespreken
  • Zelfvertrouwen
  • Woedebeheersing en conflicthantering

Per thema komt eerst een gezin aan het woord, en daarna een expert die reageert op wat ouder en kind hebben verteld. De experts zijn kinderpsycholoog Tischa Neve, pedagoog Abdellah Mehraz en ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. De podcast is te vinden onder de naam: De gezonde podcast.

Waarom deze podcast?

Medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg merken dat veel ouders met dezelfde opvoedvragen zitten. Hoe geef je je kind meer zelfvertrouwen? Hoe uit je emoties en bespreek je ze? Woedebeheersing en omgaan met conflicten, hoe doe je dat? Geef je als ouder zelf wel altijd het goede voorbeeld? In deze podcastserie hoor je hoe ouders hiermee omgaan en geven deskundigen hun tips.

Ouderschap

Dat opvoeden niet altijd makkelijk is, blijkt ook uit deze podcast. Zeker als ouders of kinderen problemen hebben, kunnen ouders steun uit de omgeving gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen. Wat kun jij hierin betekenen als professional? Meer daarover kun je hier lezen, daar vind je ook een link naar een thema-nummer daarover.