Politie helpt scholen

Basisscholen werken met project 'Handle with care'

In Heerlen stuurt de politie een melding naar scholen wanneer een kind de avond ervoor huiselijk geweld heeft meegemaakt. De pilot is een succes en wordt uitgebreid.

schommel

In de Limburgse gemeente Heerlen loopt een project waarin de politie basisscholen op de hoogte stelt wanneer een kind huiselijk geweld heeft meegemaakt. De leerkrachten kunnen dan op eenvoudige wijze het kind steunen dat in de knel zit. Bijvoorbeeld met een luisterend oor of wat extra aandacht.

Dit project, Handle with Care, is gestart op initiatief van Augeo Foundation, dat in Engeland zag dat deze aanpak succesvol is. Het ministerie van Justitie en Veiligheid denkt mee hoe dit in praktijk te brengen. Wethouder Jordy Clemens van Heerlen is enthousiast over het project, zegt hij tegen de regionale zender L1: “Dat  werkte zo goed, dat we het project gaan uitbreiden naar alle basisscholen in Heerlen”.

Beluister het radio-interview: 

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op

Anderen lazen dit ook:

‘Voor mijn veiligheid zat ik 18 dagen in de gevangenis’

Mariëlle (22) werd door haar moeder mishandeld en op haar twaalfde uit huis geplaatst. Toch moest ze nog jarenlang alle weekenden thuis doorbrengen. ‘Hoe kon de hulpverlening leven met de wetenschap dat ik mishandeld werd?’

Ze maakte me van binnen zó kapot...

Steun voor kinderen en jongeren

Steun voor kinderen

Kinderen moeten veilig opgroeien. Professionals spelen een cruciale rol bij het organiseren van steun. Augeo Foundation helpt ze daarbij. Kom meer te weten over steun

Augeo Academy

Augeo academy

'Met de meldcode heb ik Sharon kunnen helpen.' Ga aan de slag