1. Actueel
  2. Praten met kinderen over de aardbevingsramp

Praten met kinderen over de aardbevingsramp

De aardbevingsramp in Turkije en Syrië grijpt iedereen aan. Ook kinderen. Sommigen hebben er familie of bekenden wonen. Of kinderen maken zich zorgen omdat ze zien dat hun ouders gestrest of verdrietig zijn. Hoe ga je als professional om met deze kinderen die zich zorgen maken of angstig of verdrietig zijn?

Praten met kinderen over de aardbevingsramp

Kinderen kunnen heel verschillend reageren op stressvolle omstandigheden. Het helpt kinderen als zij dat begrijpen en leren omgaan met hun gevoelens. Waarom ben ik boos? Of verdrietig of bang?

De 10-minuten-module ‘Omgaan met gevoelens’ helpt jou als professional hierbij met video’s, informatie en bevat kleine opdrachten die je direct in de klas of op de groep in de praktijk kan brengen. Deze gratis module is onderdeel van Expeditie Veerkracht, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Augeo Foundation. Expeditie Veerkracht gaat over het effect van stress op kinderen en de belangrijke rol die de school en bso heeft in het versterken van veerkracht bij kinderen.

Ga naar module Omgaan met gevoelens ›

Praten over ingrijpende gebeurtenissen

Het Nederlands Jeugdinsitituut (NJi) zette acht tips op een rijtje over hoe je praat met leerlingen over ingrijpende gebeurtenissen.

Lees alle tips ›

Steun bieden in de klas

Nog een tip zijn deze vier video’s waarin onderwijsprofessionals tips geven over hoe je kinderen kan helpen omgaan met gevoelens van onveiligheid. Een klein gebaar of simpele handeling kan al een groot verschil maken.
Video's bekijken ›

Tot slot, bieden we nog de online cursus ‘Steun bieden in de klas’
Volg cursus ›