Praten met ouders over je zorgen

Een vrolijk meisje uit je groep is sinds kort heel stil. Het viel je ook op dat ze blauwe plekken op haar bovenarm heeft. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt en wil erover praten met de moeder. Maar hoe doe je dat?

Praten met ouders over je zorgen is misschien wel de moeilijkste stap van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Het kind heeft jou misschien nodig. Maar je wilt ouders niet onnodig beschuldigen. Wat als ze boos worden? Hoe start je zo’n lastig gesprek?

10 Tips

De meeste ouders hebben het beste met hun kind voor. Ze vinden het juist fijn dat iemand anders er ook oplet of het goed gaat met hun kind. Je wilt het niet met ze hebben over (vermoedens van) kindermishandeling. Maar er is je iets opgevallen en daar wil je graag hun mening over weten. Misschien is er wel een heel logische verklaring voor. Hier lees je 10 tips voor een goed gesprek met ouders.

 

Gratis Kinderopvang Magazine 2019 Wat doe jij

Kinderopvangspecial:  'Wat doe jij?'

'Signalen uit de praktijk', 'Hoe word je een held' en nog veel meer. Lees het online magazine

10 tips voor een goed gesprek met ouders

10 tips voor een goed gesprek met ouders

Praten met ouders over je zorgen is misschien wel de moeilijkste stap binnen de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Lees verder

Signalen uit de praktijk

Signalen uit de praktijk

Uit de praktijk van de Kinderopvang, BSO en Gastouder Lees verder