Recordaantal cursussen

Of je nu arts bent, pedagogisch medewerker of leerkracht, je bent verplicht te werken met een meldcode. Steeds meer professionals volgen scholing over de meldcode. En dat heeft effect!

Momenteel volgen meer dan 100.000 mensen een cursus van Augeo. Deze maand is er zelfs een recordaantal van 5.000 nieuwe cursisten gestart. Fijn! Want het up-to-date houden van je kennis werkt. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de cursisten beter in staat is om kindermishandeling en huiselijk geweld aan te pakken. Ook verpleegkundigen in het UMC Utrecht signaleerden na scholing vaker signalen van kindermishandeling en wisten vervolgens wat ze moesten doen. De cursussen maken mensen zelfverzekerder en alerter.

Je leert veel in weinig tijd

Weet jij wat je moet doen, als je vermoedt dat er iets niet pluis is bij een kind? Je wil niemand onnodig beschuldigen. Maar je wil ook het beste voor het kind. De meldcode biedt een handig stappenplan en verheldert wat jij kan doen. En ook hóe je dat kan doen. Mooi dus dat het aantal mensen dat kennis bijspijkert op dit gebied, blijft groeien. De reacties op de cursussen zijn positief: ‘Je leert veel in weinig tijd’. Het succes zit hem ook in het feit dat de cursussen op maat zijn gesneden voor de verschillende beroepen. Als kraamhulp krijg je een andere cursus dan als leerkracht. Je leert hoe je werkt met de meldcode en je krijgt herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Wil jij ook meer leren over de meldcode?

Augeo Academy

Augeo academy

'Met de meldcode heb ik Sharon kunnen helpen.' Ga aan de slag

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen bij zorgen over een kind. Lees meer

Meldcodeproof

Ben jij 'Meldcodeproof'?

Wat weet jij over de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling? Geef 10 antwoorden en kom er achter of jij 'meldcodeproof' bent.  Doe de meldcode-test