Rotterdamse bedrijven pakken Huiselijk Geweld aan.

Gemeente Rotterdam en Augeo lanceren nieuwe cursus voor bedrijfsleven.

Presentatie

Vanochtend is tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam de Cursus Signaleren van Huiselijk Geweld bij Werknemers gelanceerd. Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke, psychische of seksuele mishandeling. Ongeveer zeventig procent van de slachtoffers heeft een betaalde baan. Dit kost de werkgevers miljoenen euro's aan verzuim.

Gratis voor bedrijven in Rotterdam

Rotterdam wil daar verandering in brengen. Samen met Augeo ontwikkelden ze een toolkit en online cursus. De cursus is bedoeld voor HR-managers, leidinggevenden en case managers Arbodiensten. In de cursus leer je wat huiselijk geweld is en hoe je het herkent. Hoe je een gesprek met je werknemer voert en meer praktische zaken. De gemeente Rotterdam neemt de kosten op zich, dit betekent dat voor bedrijven uit Rotterdam de cursus helemaal gratis is.

Verzuim van 10 procent

Wethouder Judith Bokhove legde vanochtend uit waarom de cursus van Augeo en de gemeente zinvol is: ‘Huiselijk geweld komt veel voor. Dat brengt een hoog ziekteverzuim met zich mee. Tien procent van het ziekteverzuim ontstaat bij bedrijven door huiselijk geweld. Je kunt je voorstellen dat een medewerker die daarbij betrokken is, minder productief is.’

Meer over de lancering: De wethouder bij RTV Rijnmond.

Geïnteresseerd?

Lees over de toolkit en de online cursus en doe mee.

Lees ook

Leren

Huiselijk geweld bij werknemers signaleren

Herken signalen van huiselijk geweld, beteken iets voor deze werknemers.