Scheiden in het theater

Op dinsdag 26 februari is in Amsterdam een voorstelling over (vecht-) scheiden. 

Stress en schoolproblemen

Zo’n 16.000 kinderen hebben veel last door de scheiding van hun ouders. Ze hebben moeite op school, staan onder veel stress en krijgen later vaker problemen met hun eigen relatie. Vorig jaar kwam het Platform ‘Scheiden zonder Schade’ onder leiding van oud-minister André Rouvoet met voorstellen om de gevolgen voor kinderen te beperken. (tekst gaat verder na beeld)

scheiden
Illustratie: Vijselaar en Sixma

THEATER

In het kader van dit actieprogramma wordt op dinsdag 26 februari een voorstelling georganiseerd in Internationaal Theater Amsterdam. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij scheidingen: Hulpverleners in de jeugdhulp, maatschappelijk werk en onderwijs, rechters, advocaten, mediators enzovoort. 

HOE HELP JE?

Acteurs als Gijs Scholten van Aschat en Hannah van Lunteren spelen scènes over scheiden, en er zijn gesprekken met onder andere Micha de Winter, Eveline Tonkens en Ybo Buruma. Wat kun je als professional doen als twee ouders in een vechtscheiding terecht komen? Hoe kun je ouders en kinderen helpen zonder partij te kiezen?
Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.