UNICEF en Augeo samen op Sint Maarten

UNICEF en Augeo Foundation werken samen aan betere kinderbescherming op Sint Maarten. Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Samen gaan ze het signaleren en aanpakken van geweld tegen kinderen verbeteren.

Gevolgen huiselijk geweld ernstiger dan gedacht
UNICEF Nederland (NL) en Augeo Foundation werken samen om bij te dragen aan een beter kinderbeschermingssysteem op Sint Maarten. De samenwerking richt zich op verbeteringen in het signaleren en aanpakken van geweld tegen kinderen. De samenwerking is vandaag bekrachtigd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Suzanne Laszlo en Mariëlle Dekker, de beide directeuren.

UNICEF NL ondersteunt de regering van Sint Maarten om de signalering en aanpak van kindermishandeling en verwaarlozing te verbeteren. De orkanen Irma en Maria (2017) hebben de bestaande situatie verergerd.

Het wederopbouwprogramma van UNICEF NL in Sint Maarten in 2018 en 2019 wordt gefinancierd door het Nederlandse Rode Kruis. Augeo Foundation ondersteunt en helpt UNICEF NL en de lokale projectleider op Sint Maarten, geheel belangeloos, met haar kennis en ervaring.

Om een goed beeld te krijgen van de actuele situatie en wat nodig is woonden UNICEF NL en Augeo Foundation in mei 2019 de kinderbeschermingsconferentie op Sint Maarten bij. Er zijn 30 professionals bezocht en geïnterviewd op hun werklocaties. De observaties en aanbevelingen worden op dit moment gedeeld met alle betrokkenen. Doel is om samen met deze stakeholders vanuit de regering en organisaties te werken aan een aantal snelle quick wins. Om zo met concrete verbeteringen de kinderen beter te beschermen. Ondertussen wordt met alle betrokkenen een meerjarig plan van aanpak gemaakt om het systeem ook structureel te verbeteren. 
Gevolgen huiselijk geweld ernstiger dan gedacht
Gevolgen huiselijk geweld ernstiger dan gedacht