Wat doe jij?

Magazine speciaal voor de kinderopvang

In de Week tegen de Kindermishandeling verschijnt het magazine Wat doe jij?. Deze special is gemaakt voor pedagogisch medewerkers en gastouders. Het tijdschrift staat boordevol tips, achtergrond en inspiratie voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang.

Gratis online magazine Kinderopvang
Wat doe jij?

Je weet dat kindermishandeling voorkomt. Misschien wel veel vaker dan je denkt. Jaarlijks zijn naar schatting 90.000 tot 127.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Dat betekent dat gemiddeld 1 op de 30 kinderen slachtoffer is. Hoe zit dat bij jou op de groep? Heb je weleens het idee dat er iets ‘niet pluis’ is? Wat doe je dan? Het magazine Wat doe jij? gaat daar op in.

Zo belangrijk

De hersenen van jonge kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Maar bij een kind dat nooit geknuffeld wordt, waar niet mee gespeeld wordt of dat geslagen wordt, kunnen de hersenen kleiner worden. Dat geeft maar eens aan hoe belangrijk het is om te letten op signalen dat er iets ‘niet goed’ is. Maar hoe doe je dat dan? Waar moet je op letten? En wat doe je als je denkt dat er iets niet klopt.

Tips en inspiratie

In het magazine vind je tips en informatie over dit gevoelige onderwerp. Maar ook een interview met Charlie die het als kind heel moeilijk had. En een artikel over hoe je kunt praten met de ouders over lastige onderwerpen. Of wat je kunt doen als je ziet dat een collega wel erg vaak de arm om een kind slaat. Kortom, dit moet je lezen. Want jij kunt die held zijn voor een kind!

Naar het online magazine: Wat doe jij?

 

Grensoverschrijdend gedrag door een collega

Wat doe je bij...

Soms gaat gedrag van een collega over de grenzen van een kind. Grensoverschrijdend gedrag?

10 tips voor een goed gesprek met ouders

10 tips voor een goed gesprek met ouders

Praten met ouders over je zorgen is misschien wel de moeilijkste stap binnen de meldcode kindermishandeling. Lees verder

wees een held voor een kind

Wees een held voor een kind

Zeker heel jonge kinderen hebben nog geen woorden om te laten horen wat er mis is. Lees verder