1. Actueel
  2. Informatie delen bij zorgen om een gezin

Informatie delen bij zorgen om een gezin - Wat mag/kan/moet en wat niet?

Webinar 9 februari 16.00-17.00 uur

Wanneer je goed samen wil werken rondom de meldcode of bij het werken aan veiligheid in gezinnen is het nodig om informatie te delen. Hoe doe je dat op een goede manier? Zonder de samenwerking met het gezin te verstoren? Wanneer mag je nou wel en wanneer geen informatie delen, met wie, en welke informatie dan?

Informatie delen - Webinar 9 februari 2023

Je hoort regelmatig tegenstrijdige berichten variërend van 'je mag ook niets meer' tot 'alles mag als het maar is het belang is van de kinderen'. In dit webinar, georganiseerd door Augeo Foundation, staan we stil bij wat het van jou als professional vraagt om de goede afwegingen te maken en hierin transparant te zijn naar het gezin en samenwerkingspartners. Hoe ga je om met beroepsgeheim, de AVG en de zorgen die je hebt over een gezin? Hoe betrek je ouders bij de afweging en hoe vraag je toestemming? Het wordt een praktisch webinar met veel ruimte voor vragen uit de praktijk.

Voor wie is het webinar?

Professionals in het sociale domein, onderwijs, leidinggevenden in de kinderopvang en voor aandachtsfunctionarissen.

Wie geeft het webinar?

Het webinar wordt gegeven door Jurja Steenmeijer. Zij is adviseur ethiek bij BPSW (Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk) en heeft veel expertise op het gebied van professionalisering binnen het sociaal domein.

Community Veiligheid in gezinnen

Dit webinar is onderdeel van een van de inhoudelijke thema’s van onze online community ‘Veiligheid in gezinnen’. In de maanden februari en maart vind je op deze community allerlei informatie over het onderwerp ‘Informatie delen’. Je kan er bijvoorbeeld ook vragen stellen of vragen van andere professionals beantwoorden. Eerdere thema’s waren o.a. complexe scheidingen en veerkracht versterken.

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor het webinar via het Augeo channel ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomein. Ga daar naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben er bij’.

Heb je nog geen (gratis) account op 1SociaalDomein? Volg dan deze stappen:

  • Meld je aan voor het gratis channel ‘Veiligheid in gezinnen’.
  • Nadat je bent toegelaten ga je naar ‘Videosessies’ en klik je op de gele button ‘Ik ben er bij’.

Ter info: op dit channel vind je allerlei nuttige informatie en tips over kindermishandeling, huiselijk geweld, de meldcode, veerkracht, gesprekstechnieken en noem maar op. De informatie wordt regelmatig aangevuld, je kunt er ook vragen stellen en reageren op stellingen of vragen van anderen.