1. Actueel
  2. Webinar voor gastouders: Fabels en feiten over werken met de meldcode

Webinar voor gastouders: Fabels en feiten over werken met de meldcode

21 november 2023 | 20.00-21.00 uur

Als gastouder zie je het kind regelmatig, jij kan een ontzettend belangrijke rol spelen als het bij een kind thuis niet goed gaat. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders. Aan de hand van een casus komen allerlei dilemma’s naar voren, maar bovenal leer je hoe de meldcode jou – als gastouder – bij dit soort situaties kan helpen.

In de Week tegen Kindermishandeling organiseren Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) en Augeo Foundation een gratis webinar voor gastouders en gastouderbureaus.

Aan de hand van een herkenbare casus gaan we in op dilemma’s en pijnpunten waar gastouders tegenaan kunnen lopen als ze het idee hebben dat het bij een kind thuis niet goed gaat. We maken hierbij een verdiepingsslag op hoe je omgaat met signalen van kindermishandeling, een belangrijk onderdeel van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Zie ik het wel goed? Is er wel echt iets aan de hand? Hoe kaart ik signalen aan bij ouders? En wat als ik het mis heb? Hoe betrek ik anderen? Wie kunnen dat dan zijn? Welke rol speelt het gastouderbureau/bemiddelingsmedewerker?

Voor wie is het webinar?

Webinar voor gastouders, gastouderbureaus, houders, bemiddelingsmedewerkers