Augeo Jongerentaskforce zoekt een jongerenvertegenwoordiger!

Vacature

In Nederland hebben naar schatting tussen de 90.000 en 127.000 kinderen te maken met kindermishandeling en huiselijk geweld. De Augeo Jongerentaskforce zet zich er vrijwillig voor in om de stem van deze kinderen en jongeren te laten horen. Wil jij hieraan bijdragen en ondertussen bouwen aan een interessant netwerk? Word dan jongerenvertegenwoordiger bij de Augeo Jongerentaskforce.

De Jongerentaskforce van Augeo Foundation vindt dat kinderen met liefde en in veiligheid moeten opgroeien. Daarom trekken we samen op met professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Als meer mensen inzien wat ze voor een kind kunnen betekenen, maken we een wereld van verschil! Wij maken impact! Samen geven we kindermishandeling geen toekomst.

Wat ga je doen?

Je zorgt voor een goede aansluiting tussen de activiteiten van de Jongerentaskforce en de projecten van Augeo. Je volgt ontwikkelingen in politiek en media die te maken hebben met veilig opgroeien van kinderen, en doet voorstellen hoe de Augeo Jongerentaskforce hierop kan inspelen. Je haalt de stem van jongeren op, en zorgt ervoor dat deze gehoord wordt. Concreet betekent dit onder andere:

- Nauw samenwerken met de jongeren van de Augeo Jongerentaskforce in alle activiteiten, en zelf met voorstellen komen op basis van de actualiteit.
- Samen met collega’s van Augeo plannen maken voor de social media van de Jongerentaskforce, deze uitvoeren en onderhouden.
- De stem van andere jongeren ophalen en delen: door bijvoorbeeld contacten te onderhouden met andere jongerenorganisaties.
- Goed op de hoogte blijven van de activiteiten van Augeo door overleggen bij te wonen, mee te denken in projecten en met collega’s contact te onderhouden. Voorstellen doen hoe de jongeren in de Augeo-projecten kunnen participeren.
- Samen met een collega van Augeo een prestentatie of gastles geven, waar jij vanuit je eigen ervaring kunt vertellen wat je belangrijk vindt in het contact met professionals. - Op verzoek van Augeo aanschuiven bij gesprekken met politici, beleidsmakers en professionals om de stem van jongeren te laten horen.  

Wie zoeken we?

Als jongerenvertegenwoordiger zet jij je samen met de Jongerentaskforce in voor onze missie: dat er zoveel mogelijk kinderen gezien, gehoord en gesteund worden. Dus:

- Je bent een jongere (niet ouder dan 28 jaar) die zelf ervaring heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling?
- Je hebt ervaring met het vertellen over je eigen ervaringen, en kunt deze inzetten op een positieve manier om de bewustwording en het inzicht van beleidsmakers en professionals te vergroten.
- Je vindt het superbelangrijk dat de stem van jongeren hierover gehoord wordt.
- Je bent een social media held, handig in het gebruik van diverse social media kanalen, en het maken van vlogs en blogs.
- Je hebt enige kennis over het signaleren van en handelen bij een vermoeden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Óf je wil hier graag meer over leren.
- Je bent ongeveer 6 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij?

- Een (betaalde) arbeidsovereenkomst van in ieder geval zes maanden, voor circa 6 uur per week.
- Een podium voor jouw verhaal en stem in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld.
- De kans om veel ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen!
- Een team van enthousiaste collega’s en een team met enthousiaste jongeren.
- Mogelijkheid om van huis uit te werken, of op onze mooie locatie in Driebergen zodra het weer mogelijk is.

Enthousiast geworden?

Stuur uiterlijk 17 januari je motivatie en cv naar info@jongerentaskforce.nl. Wil je meer weten? Bel gerust Britt op 0343-536040 of mail britt@augeo.nl.

Lees ook

Jongerentaskforce Ervaringen delen

Ervaringen delen

Workshops of een gastles. De jongeren delen graag hun ervaringen met uw organisatie en mensen. Lees meer

Onderzoek door jongeren

De Jongerentaskforce van Augeo heeft onderzoek gedaan, voor en door jongeren, naar veiligheid in de jeugdhulp. Bekijk het onderzoek

Jongerentaskforce

Maak kennis met de Jongerentaskforce!

De Jongerentaskforce deelt eigen ervaringen om professionals te helpen in hun aanpak van kindermishandeling.

Naar de Jongerentaskforce