Zó krijg je een langer antwoord van een kind

Ouders herkennen het vast. Je vraagt: ‘Hoe was het op school?’. En je hoort alleen ‘saai’ of ‘goed’ of ‘hmm.’ Dat was het einde van het gesprek. Hoe praat je met kinderen? Hoe betrek je ze? Zelfs voor mensen die met kinderen werken, is dat soms best een uitdaging.

Praten met kinderen vergt wat van jou als professional, als volwassene. Het gaat over wat je zegt en hoe je dat zegt. Het gaat over je houding en het gaat over goed luisteren en het kind leren ‘lezen’. Daar is vakmanschap én menselijkheid voor nodig. Dit nummer van Augeo Magazine gaat helemaal over ‘Hoe praat je met een kind?’. Over gesprekken met kinderen die onveilig opgroeien kun je allerlei vragen hebben. Hoe schep je vertrouwen? Wat zeg je wel (en wat zeker niet) tegen het kind? Kun je geheimhouding beloven? Je leest hier ook een interview Siemon de Jong: de presentator van Taarten van Abel die prachtige gesprekken met kinderen heeft. Anna van den Breemer verwijst daar ook naar in haar column in de Volkskrant.

Jezelf uitdagen

Kun je nog wel wat tips en tricks gebruiken? Kijk dan naar de challenges en informatie van Kind Centraal. Bij Kind Centraal helpen we je op een leuke manier om kinderen nog meer te betrekken. En bovenal begrijp jij dan als geen ander waarom dat zo ontzettend belangrijk is. Kom maar op!

 

Lees ook

Hoe zet jij het Kind Centraal?

De stem van het kind zelf is onmisbaar. Want hoe weet je anders wat er écht aan de hand is? En wat écht goed is voor het kind? Kinderen betrekken is noodzakelijk en kun je leren. Lees meer

‘Maak het gezellig en gebruik je creativiteit'

Interview met Siemon de Jong, presentator van Taarten van Abel Lees verder

Meld je aan voor het gratis Augeo magazine

Vijf keer per jaar verschijnt het gratis online magazine over veilig opgroeien, met interviews, tips en columns. Schrijf je nu in