Tegenwoordig werken we met z’n allen veel meer vanuit huis. Als werkgever heb je daardoor minder zicht op hoe het gaat met je werknemers. Toch kun je als werkgever het idee hebben dat het bij iemand thuis niet goed gaat of zelfs onveilig is. Dat kan gevolgen hebben voor het werk. Hoe herken je signalen en wat kun je doen als je je zorgen maakt?

Wat moet een werkgever met huiselijk geweld?

Huiselijk geweld komt vaker voor dan je denkt, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke, psychische of seksuele mishandeling. Wanneer het thuis niet veilig is, heeft dit gevolgen voor het werk. Het uit zich in stress, concentratieproblemen, te laat komen en eerder weggaan, productieverlies, ziekteverzuim en uiteindelijk het verlies van werk of arbeidsongeschiktheid. Meer dan de helft van slachtoffers van huiselijk geweld mist drie of meer werkdagen per maand. Huiselijk geweld kost werkgevers jaarlijks zo’n 136 miljoen euro aan verzuim.

Hoe helpt Augeo werkgevers?

Speciaal voor leidinggevenden, HR-managers, P&O-managers en casemanagers is er een toolkit en online cursus om signalen van huiselijk geweld te herkennen en bespreekbaar te maken. In de cursus leer je alert te zijn op deze signalen en wat je kan doen wanneer jij je zorgen maakt om een werknemer. De cursus is ontwikkeld door Augeo Foundation en de gemeente Rotterdam samen met een aantal bedrijven.

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.