Als professional in het ziekenhuis kom je in contact met veel verschillende mensen. Soms merk je dat het niet goed gaat met een patiënt, je merkt bijvoorbeeld dat er veel spanningen zijn in een gezin. Of je krijgt het vermoeden dat een kind thuis niet veilig is. Wat kun je dan doen? Met de online scholing van Augeo academy leer je meer over de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling en hoe je werkt met de Meldcode. Zo wordt ook jouw organisatie meldcodeproof!

Huiselijk geweld blijvend op de agenda, ook in ziekenhuizen

Professionals  die hebben leren werken met een meldcode merken signalen eerder op, en komen eerder in actie bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld. Maar het is wel belangrijk om kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Augeo helpt hierbij door regelmatig extra informatie en leermiddelen aan te bieden. Ook krijgen zij 5 keer per jaar het Augeo magazine in de mail, ons online tijdschrift over veilig opgroeien.

Tot slot is het mogelijk om het basispakket uit te breiden met aanvullende cursussen. Dit zijn cursussen voor specifieke doelgroepen in het ziekenhuis, zoals fysiotherapeuten, of over specifieke onderwerpen, zoals letselduiding, huwelijksdwang of gespreksvoering.

Initiatieven voor het ziekenhuis

Ziekenhuis 1

Ziekenhuis 2

Ziekenhuis 3

Meer lezen en leren voor ziekenhuizen

Wat vinden verpleegkundigen en artsen van onze scholing?

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.