1. Concierges: Jongeren veilig

Concierges: Jongeren veilig

Ontwikkeld voor:
Tijd: 1 uur
Kosten: € 20,- (excl. 21% BTW)
€ 24,20 (incl. 21% BTW)
In opdracht van: De gemeente Amsterdam
Accreditatie: Geen accreditatie

Omschrijving scholingsonderdeel

Als conciërge zie je de jongeren op school dagelijks. Het kan gebeuren dat je dingen hoort of ziet die niet kloppen en waarover je je zorgen maakt. Je ziet bijvoorbeeld dat jongeren met elkaar vechten, dat een collega schreeuwt tegen een leerling of dat een leerling altijd heel stilletjes is. Dit kan betekenen dat een jongere thuis of op school onveilig is. Maar wat doe je hiermee? De cursus Jongeren veilig geeft antwoord op deze vraag.

Tijdens de cursus vertellen twee conciërges over hun ervaringen. Arno maakt zich zorgen om een jongen die niet naar huis wil en Fernando vertelt over een meisje dat niet kan stoppen met huilen. Beiden vertellen wat zij met deze zorgen hebben gedaan.

Aanvullende informatie

  • Deze cursus is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Amsterdam.
  • Toets: nee

Opfrismoment

Deze cursus bevat opfrismomenten. Een opfrismoment is een kort stukje scholing dat extra informatie of verdieping bij een leeronderdeel bevat. Een opfrismoment duurt maximaal 15 minuten. Als een cursus opfrismomenten bevat, dan krijgt de gebruiker deze automatisch toegestuurd drie maanden en een half jaar na het afronden van de scholing. De opfrismomenten zijn niet geaccrediteerd bij de diverse kwaliteitsregisters.

Tijd: 1 uur

Leerdoelen

  • Je wordt je ervan bewust dat jongeren soms bepaald gedrag gaan vertonen doordat zij zich onveilig voelen.
  • Je wordt je ervan bewust dat je een jongere die zich onveilig voelt kan helpen.
  • Je leert dat jongeren zich in verschillende situaties onveilig kunnen voelen: bij andere jongeren, bij collega’s of docenten en bij hun ouders/verzorgers.
  • Je leert hoe je deze onveiligheid kunt opmerken.
  • Je leert hoe je signalen van onveiligheid het beste kunt doorgeven aan je leidinggevende.