Hier leggen we je uit hoe het werkt als je Augeo cursussen ontsluit in je eigen leeromgeving via SCORM Cloud. De toetsen van cursussen worden niet uitgeleverd via SCORM Cloud, maar ontvang je als volledig SCORM pakket.

Wat is SCORM Cloud?

SCORM Cloud is een dienst van het bedrijf Rustici software. Via SCORM Cloud levert Augeo haar cursussen uit waarna je deze als een SCORM 2004 of SCORM1.2 pakket kunt uploaden in je eigen LMS. Het SCORM pakket komt in jouw LMS, maar de inhoud blijft bij Augeo staan. Een voordeel hiervan is dat er bij updates in de scholing het pakket aan de kant van Augeo wordt aangepast en jij als klant altijd over de meest up-to-date versie beschikt. Verder stellen we op de SCORM pakketten de looptijd en het aantal gebruikers in.

Meer weten over Scorm cloud? Bekijk de website van Rustici software

Hoe test je SCORM Cloud?

Test onze pakketten in jouw LMS zodat je zeker weet dat alles goed werkt. Let bijvoorbeeld op het correct teruggeven van een status en een score, maar ook of de cursus goed opstart en doorloopt. In de tekstpakketten die je kunt downloaden vind je twee documenten die je als uitgangspunt kunt nemen om te testen: een inventarisatie van jouw ICT en leeromgeving en een testformulier waarmee je stapsgewijs de SCORM-pakketten kunt uitproberen. Vul de documenten in zodat eventuele gebreken snel ontdekt worden.

Voordat je test. Download deze checklist (PDF)

SCORM 2004 testpakket

Dit pakket heeft o.a. een theoriemodule en een toets. Deze onderdelen vormen samen één cursus. Als je het zip-pakket hebt gedownload en uitpakt, kun je de SCORM-bestanden in jouw LMS plaatsen.

Download het pakket

SCORM 1.2 testpakket

Dit pakket heeft o.a. een theoriemodule en een toets. Deze onderdelen vormen samen één cursus. Als je het zip-pakket hebt gedownload en uitpakt, kun je de SCORM-bestanden in jouw LMS plaatsen.

Download het pakket