Handle with Care

Een moment geduld a.u.b. uw gegevens worden opgehaald

Gratis cursussen

Voor leerkrachten en docenten

Handle with Care is een werkwijze om een kind, na een ingrijpend geweldsincident thuis, de volgende dag op school de juiste steun te geven. Als deelnemende school kun je de Basismodule Handle with Care volgen met daarin onder andere Veelgestelde vragen. Wil je dieper ingaan op hóe je steun biedt in de klas? Dan is de gratis online cursus ‘Steun bieden in de klas’ beschikbaar. Steun is heel belangrijk voor de veerkracht van kinderen. De cursus ‘Steun bieden in de klas’ helpt jou als docent om op een traumasensitieve manier die steun te geven.

Basismodule Handle with Care

✓ Uitleg over Handle with Care en wat de meerwaarde daarvan is
✓ Beknopte uitleg over hoe je steun kunt bieden aan kinderen met ingrijpende ervaringen
✓ Veelgestelde vragen en antwoorden

De cursus Steun bieden in de klas

Je volgt de cursus in je eigen tempo en bepaalt zelf wanneer je welk onderdeel doet. In het eerste onderdeel gaan we in op de vragen:
✓ Hoe kun je kinderen helpen zich veilig te voelen in de klas?
✓ Hoe kun je kinderen helpen hun gevoel van stress te verlagen?
✓ Hoe kun je kinderen helpen om te gaan met ingewikkelde emoties en ongepast gedrag?

Aanbod

Voor alle scholen die deelnemen aan Handle with Care stelt Augeo de Basismodule Handle with Care en de online cursus ‘Leraren PO: Steun bieden in de klas’ ter beschikking. Scholen die meedoen aan de pilots krijgen bij aanvang van het HwC traject een lidmaatschap gratis voor 1 of 2 jaar. (Bij het 1 jarige lidmaatschap bestaat de mogelijkheid met 1 jaar te verlengen en 10 extra licenties voor nieuwe leerkrachten toe te voegen.)

Wil je gebruikmaken van dit aanbod? Bestel lidmaatschap.

Scholing binnen het aanbod

 

Steun bieden