Overzicht

Huisartsen, POH's, triagisten en doktersassistenten: herhaalcursus werken met de meldcode

Ben je werkzaam als huisarts, doktersassistent, triagist of praktijkondersteuner? Volg de herhaalcursus werken met de meldcode en houd je kennis up-to-date.
Huisartsenzorg

1 uur

€ 30,- Bestellen

Omschrijving scholingsonderdeel

Als huisarts, POH, triagist of doktersassistent past u de stappen van de meldcode niet dagelijks toe. Toch is het belangrijk dat u de stappen van de meldcode kent en deze weet toe te passen als het nodig is. Deze module biedt u houvast om professioneel verantwoord te handelen als u signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling tegenkomt.  herhaalcursus geeft in slechts een uur veel voorbeelden uit de praktijk en hiermee fris je de stappen van de meldcode weer op.

In uw werk kunt u hierbij tegen dilemma’s oplopen, bijvoorbeeld vanwege uw vertrouwensband met de patiënt. In de cursus krijgt u een inkijk in dilemma’s van collega’s – waar ze tegenaan lopen en hoe zij dat oplossen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden oefent u vervolgens om zorgvuldig afwegingen te maken hoe u kunt handelen in situaties uit de eigen praktijk.Elke beroepsgroep volgt hierbij een eigen onderdeel in de cursus. Met behulp van voorbeeldfilmpjes kunt u tenslotte oefenen met het voeren van een gesprek met een ouder en krijgt u hier handvatten voor aangereikt.

Leerdoelen

  • In deze cursus frist u uw kennis op over de meldcode: het doel, de signalen en de inhoud van de stappen. 
  • U reflecteert op belemmeringen die u en andere professionals in de huisartsenzorg tegenkomen. 
  • Aan de hand van casuïstiek uit de praktijk oefent u met het toepassen van uw kennis in praktijksituaties toegespitst op uw eigen rol binnen de huisartsenzorg. 
  • U verdiept uw kennis en vaardigheden in gespreksvoering met ouders. Geïllustreerd door korte filmpjes leert u hoe u uw zorgen onder woorden kan brengen en daarin goed kan reageren op de emoties van de ouder. Ook oefent u het benoemen dat u gaat melden bij Veilig Thuis. 

Ontwikkeld voor

Huisartsen, POH's, triagisten en doktersassistenten

Dit scholingsonderdeel is geschikt voor

Huisartsenzorg

Demo

Eerst uitproberen? Bekijk de demo

Kosten

Kosten training € 30,-
BTW (21%) € 6,30
Totaal (incl. BTW) € 36,30

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Verder winkelen Afrekenen

Houd mij op de hoogte

U wordt op de hoogte gehouden over de cursus ""