Als medewerker in de kinder- of gastouderopvang heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms merk je dat het bij een gezin niet zo goed gaat, bijvoorbeeld wanneer ouders in een (v)echtscheiding terechtkomen. Of je hebt het idee dat een kind thuis verwaarloosd wordt. Het is dan heel belangrijk om iets te doen.

Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? Hoe spreek je ouders daarop aan? En wat moet je doen als je denkt dat een kind thuis echt niet veilig is? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Lesmateriaal kinderopvang

Augeo academy heeft voor de kinderopvang en gastouderopvang onder meer cursussen over signalen van kindermishandeling, het werken met een meldcode, de langetermijngevolgen van kindermishandeling en communiceren over geweld.

Cursusaanbod

Voor kinderopvang en gastouders heeft Augeo academy op maat samengestelde lidmaatschappen. Deze lidmaatschappen bestaan uit cursussen, korte leerberichten over diverse onderwerpen en toegang tot het Augeo magazine.

Kies jouw lidmaatschap

Doe een online demo-cursus

Tip: bekijk demo’s van de cursussen en krijg een indruk hoe het werkt, hoe het eruitziet en of het aansluit bij jouw organisatie.

Ga verder

Hoe werkt het?

Hoe werkt een lidmaatschap en wat is er voor mij beschikbaar?

Antwoord op je vragen

Bestel als organisatie

Voor een vast bedrag per jaar school je al je medewerkers op de thema’s huiselijk geweld en kindermishandeling. Kies je lidmaatschap. Met dit lidmaatschap krijg je toegang tot de online scholing en lesmaterialen.

De prijs van het lidmaatschap hangt af van het maximum aantal gebruikers. Een lidmaatschap voor 20 tot 50 gebruikers kost € 392,= (ex BTW, bij een 2-jarig lidmaatschap).

Ja, ik wil meer weten

Bestel als individu

Wil je minder dan 20 medewerkers scholen? Kies dan voor een losse cursus.

Los bestellen