1. Kraamzorg en jeugdgezondheidszorg: Preventie Shaken Baby Syndroom

Kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg: Preventie shaken Baby Syndroom KCKZ

Ontwikkeld voor:
Tijd: 2 uur
Kosten: € 25,- (excl. 21% BTW)
€ 30,25 (incl. 21% BTW)
In samenwerking met : TNO; Mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Accreditatie: Ja, klik hier

Omschrijving scholingsonderdeel

Over de cursus 

Het huilen van baby’s kan heftige reacties bij ouders oproepen. Als ouders niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan, bestaat de kans dat zij uit frustratie en onmacht hun baby gaan schudden, smoren of slaan. Dat kan leiden tot zeer ernstige schade bij de baby. Dat noemen we Shaken Baby Syndroom. Professionals die werken met ouders en jonge kinderen kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van Shaken Baby Syndroom. Voor hen is deze cursus bedoeld.

Voorlichtingsfilm

In deze cursus maak je kennis met de voorlichtingsfilm van TNO ‘Niet schudden, breekbaar’. Je kunt deze film gebruiken in je gesprekken met ouders. De DVD kun je bestellen op www.shakenbabysyndroom.nl.

Aanvullende training Gespreksvoering met ouders

Op de website www.shakenbabysyndroom.nl kun je meer lezen over de voorlichting over het Shaken Baby Syndroom. Hier vind je ook meer informatie over een aanvullende training ‘Gespreksvoering met ouders’. Deze website is een initiatief van TNO, vakblad Kraamzorg en PROK.

In samenwerking met

De cursus is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met TNO en mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Toets: ja

Tijd: 2 uur

Accreditatie

  • KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg): 2 punten
  • KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen): 1 punt
  • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals V&VN: 2 punten