Door het uitgebreide onderzoek zijn we veel meer te weten gekomen over de problemen bij de gezinnen en de hulp. Er is geen eenvoudige oplossing. Maar, we kunnen nu wel verder. Met elkaar zullen we dat moeten doen. En daarbij helpen wij als Augeo Foundation graag. Hier vind je tips en materialen om verdere stappen te zetten in jouw gemeente of organisatie.

Ga het gesprek aan met de handreiking

Het werken aan effectieve oplossingen start met erover praten binnen je organisatie of gemeente. Maar, hoe doe je dat? De praktische gesprekshandreiking helpt je hierbij. De online handreiking is ingedeeld in vijf belangrijke thema’s die uit het onderzoek naar voren komen. Elk thema start met een mini-college en een ‘gespreksstarter’. Professionals uit de praktijk vertellen wat zij in hun werk rondom dit thema ervaren. Vervolgens praat je met je team/collega’s verder aan de hand van vragen en discussiepunten. Dit is heel concreet. Wat ga je doen? Hoe dan precies? Wie is verantwoordelijk? Wanneer gebeurt wat? Zo kun je samen verdere stappen nemen en verbeteringen doorvoeren voor beleid en de dagelijkse praktijk


Vraag de gesprekshandreiking aan
Steun voor kinderen en jongeren

Maak anderen er op attent

De aanpak van kindermishandeling start met bewustwording. Laat mensen daarom weten dat er een uitgebreid onderzoek naar de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld is geweest. Collega’s, relaties, mensen uit je achterban. Deel het vooral met iedereen voor wie het relevant kan zijn. Op je webpagina, de social media kanalen, intranet, per mail of nog anders. De animatie, de infographic, het uitgebreide persbericht en een voorbeeldbericht reiken we je hierbij aan.

Download het voorbeeldbericht (Word)

Krijg inzicht in de problematiek

Er is een beleidsinstrument dat gaat over de opbouw van de problematiek. Het laat de piramide van geweld binnen de gezinnen zien. Het geeft inzicht in de problematiek van gezinnen die gemeld zijn bij Veilig Thuis. Eén enkelvoudig probleem zie je zelden. Er speelt complexe problematiek, en er is heel vaak geweld. Dit beleidsinstrument was eind 2019 gereed.

Lees het beleidsinstrument (PDF)

Vader helpt leren

Zorg dat jezelf en je collega’s goed geschoold zijn

Met de juiste scholing sta je steviger in je schoenen en weet je beter wat je wel en niet moet doen. Augeo biedt vele online cursussen onder andere voor wijkteams en over de Meldcode. Maar ook via Augeo Magazine of een van onze apps zorg je dat je up-to-date blijft. Binnenkort is er een nieuw leerproduct dat ingaat op de gezinsprofielen van gezinnen waar kindermishandeling of huiselijk geweld speelt. Wil je als eerste op de hoogte zijn hiervan? Laat dan hier je gegevens achter. 

Ga naar Augeo academy

 

Vraag de gesprekshandreiking aan

Ga het gesprek aan

Heb je interesse in de handreiking? Vul dan hier je gegevens in dan ontvang je snel de link naar de gesprekshandreiking.

Resultaat Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Onderzoek aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld

Voor het eerst is er op grote schaal onderzoek gedaan naar de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Zo’n 1200 ouders en 1500 kinderen in circa 100 gemeenten deden hier aan mee. Lees meer

Resultaat Onderzoek aanpak kindermishandeling en partnergeweld

Resultaten

Hier lees je meer over de resultaten van het onderzoek. Je kunt het complete onderzoeksrapport lezen. Maar ook een animatie over de belangrijkste resultaten of voorbeeldbericht om te delen. Wat zijn de belangrijkste conclusies? Hoe erg is het geweld in de gezinnen? Krijgen de kinderen hulp? Wordt het geweld minder, of stopt het? Bekijk de resultaten

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag over dit onderzoek of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op