Het Augeo Kinderfonds biedt extra steun aan kinderen die dat heel hard kunnen gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om een digitale bon die het kind kan besteden voor schoolspullen of (educatief) speelgoed. Juist voor deze kinderen, waar veel problemen zijn, is zoiets heel speciaal. Het kind voelt zich gehoord en gesteund. En voor de professional biedt dit de mogelijkheid om een extra en positief contactmoment te hebben met het kind en gezin. Het fonds wordt twee keer per jaar voor een korte periode opengesteld voor aanvragen.

Extra aandacht voor kwetsbare kinderen

Buiten spelen

'Ik heb iets leuks voor je'

Wat is er nou fijner dan dat je als jeugdbeschermer eens echt iets extra’s kan doen voor een van ‘je kinderen’? Met de digitale voucher van het Kinderfonds kan er voor de kinderen die het het hardst nodig hebben, iets uitgezocht worden.


Jij als professional kan inschatten wat deze kinderen en ouders verder helpt in een voor hen moeilijke tijd tijdens de december-feestmaand. Een spel om het contact in het gezin te stimuleren, iets om te sporten, of iets om even lekker te chillen. Het kan een fantastisch gebaar zijn voor deze kinderen.


‘Door iets kleins dat speciaal voor mij was, voelde ik me zo gehoord. Dat was echt heel fijn,’ aldus ervaringsdeskundige Juliette.

Het belang van tellen en vertellen

Hoe werkt het Augeo Kinderfonds?

Jeugdbeschermers die werkzaam zijn bij een Gecertificeerde Instelling kunnen via een aanvraagformulier op deze website vouchers aanvragen voor kinderen die extra kwetsbaar zijn. Er wordt gekeken of aan alle voorwaarden is voldaan en afhankelijk daarvan wordt de aanvraag toegekend of niet. Het is de bedoeling dat de jeugdbeschermer zelf iets bestelt, in samenspraak met het kind of gezin. Dit versterkt het contact tussen professional en kind. We vertrouwen op de professionele inschatting van de aanvrager,


Er zijn vouchers voor het online kopen van bijvoorbeeld speelgoed, kleding, gadgets, schoolspullen en/of uitjes.


• Per kind is er 1 voucher van € 50 beschikbaar.

• Er zijn maximaal 3 bonnen per gezin.

• Aanvragers kunnen voor maximaal 2 gezinnen vouchers aanvragen.

• Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang de aanvrager een vouchercode per e-mail.

• Voor een aanvraagronde is een maximum van 500 vouchers beschikbaar. Op=op.

Wie kan een aanvraag doen bij het Augeo Kinderfonds?

Jeugdbeschermers kunnen een aanvraag voor een kind indienen als:.


✓ Het kind thuis woont en een jeugdbeschermingsmaatregel heeft of er sprake is van een ‘drang’ traject.
✓ Jeugdbeschermer een SKJ registratienummer heeft.
✓ Jeugdbeschermer werkzaam is bij een Gecertificeerde Instelling zoals op site van Jeugdzorg Nederland staat.


Het Augeo Kinderfonds wil tijdens de decembermaand en voor de zomervakantie de meest kwetsbare kinderen en gezinnen bereiken en vertrouwt op de professionele afwegingen van jeugdbeschermers.

Wat kunnen de professionals aanvragen voor de kinderen?

Twee keer per jaar kunnen jeugdbeschermers een aanvraag doen. In aanloop naar de (dure) decembermaand en voor de zomervakantie. In overleg met het kind of gezin bepalen jullie wat bijdraagt aan iets positiefs. Iets voor school of sport? Iets om te ontspannen? Het doel is dat kinderen hiermee aan ontspannen en ontwikkelen toekomen en hun eigen (veer)kracht wordt versterkt. Zij voelen zich gezien en gesteund en hun relatie met de hulpverlener wordt versterkt. Per kind is er een voucher van € 50 beschikbaar.

Hoe komt het product bij de kinderen?

De jeugdbeschermer ontvangt de vouchers per mail. We verzoeken de aanvrager om zelf de bestelling te plaatsen (in overleg met het gezin). Laat de cadeaus bij voorkeur afleveren op kantoor en zorg daarna zelf voor aflevering bij het gezin.

Het Augeo Kinderfonds wil tijdens de decembermaand en voor de zomervakantie de meest kwetsbare kinderen en gezinnen bereiken en vertrouwt op de professionele afwegingen van jeugdbeschermers.


Meer weten?

Stuur dan een mail naar kinderfonds@augeo.nl