1. Voortgezet onderwijs: Werken met de meldcode - Herhaalmodule

Voortgezet onderwijs: Werken met de meldcode - Herhaalmodule

Ontwikkeld voor: Het onderdeel 'Structurele aandacht' is ontwikkeld door het Nationaal Jeugdinstituut (NJI).
Tijd: 1 uur
Kosten: € 20,- (excl. 21% BTW)
€ 24,20 (incl. 21% BTW)
Accreditatie: Geen accreditatie

Omschrijving scholingsonderdeel

Als docent pas je de stappen van de meldcode niet dagelijks toe. Hierdoor kan je kennis hierover snel wegzakken. Maar als je je zorgen maakt om een leerling, is het wel fijn als je weet hoe je moet handelen. Daarom is het zo belangrijk om je kennis over de meldcode te blijven herhalen. In deze herhaalmodule fris je jouw kennis over de stappen van de meldcode weer op. Je kan zelf kiezen welke onderdelen je wilt bekijken. Zo is er een quiz om je kennis te testen, een casus om te oefenen met de stappen van de meldcode, vertellen jongeren over hun eigen ervaringen en over wat jij als docent voor hen had kunnen doen. Ook zijn er veel tips over het praten met ouders en met leerlingen zelf en het bieden van steun op school.

Tijd: 1 uur

Leerdoelen

In deze herhaalmodule fris je je kennis op over de meldcode; het doel, de signalen en de inhoud van de stappen.

Je kijkt en luistert naar jongeren die vertellen over wat zij hebben meegemaakt, waar je als docent op moet letten en wat je kan doen om hen te helpen. 

Aan de hand van een casus uit de praktijk oefen je met het toepassen van de stappen van de meldcode.

Je krijgt tips en adviezen  over gespreksvoering met ouders en met jongeren en over het bieden van steun, zowel van experts als van ervaringsdeskundige jongeren zelf.

Je krijgt een tool om het onderwerp binnen je school op de agenda te houden.