Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn er ook in Nederland vluchtelingen opgenomen, waaronder veel kinderen. In korte tijd hebben ze zeer stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen of jongeren kan een zeer belangrijke rol voor ze spelen. Hier vind je materialen en gratis cursussen die je daarbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld de cursus 'Steun bieden aan vluchtelingenkinderen', animaties in het Oekraïens en andere talen en de campagne Expeditie Veerkracht. 

Hoe kun jij vluchtelingenkinderen helpen?

Wat doet stress met kinderen?

Ervaringsverhalen

Cathy, Nargis en Khalid over een belangrijke leerkracht

Voor de cursus Steun bieden aan vluchtelingenkinderen vroegen wij een aantal jongvolwassenen naar hun ervaringen op hun basisschool. Zij blijken allemaal minimaal één juf of meester te hebben gehad die voor hen het verschil heeft gemaakt. En waar ze nu nog warme herinneringen aan hebben.

In het onderstaande fragment vertellen Cathy, Nargis en Khalid over de manier waarop hun leerkracht steun bood bij het begrijpen van de Nederlandse tradities en rituelen. Steun is best klein en eenvoudig, maar heeft zoveel grote effecten!

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.