Minderjarige patienten

Augeo Jongerentaskforce spreekt op het artsencongres van het jaar: 'Congres: Minderjarigen als patiënt'. Kersverse Augeo jongere en ervaringsdeskundige Christine de Haan laat haar stem horen.

JongerenTaskforce

De Jongerentaskforce maakt zich al langer sterk om de stem van jon.geren te laten horen. Zodat jongeren betrokken worden bij beslissingen die henzelf aangaat. Het klinkt logisch, maar in de praktijk ligt het niet voor de hand.

Christine de Haan van Augeo Jongerentaskforce vertelt als ervaringsdeskundige hoe belangrijk het is om jongeren te betrekken bij de hulpverlening.

Het KNMG-congres 'Minderjarigen als patiënt' biedt, zoals ze zelf zeggen: 'Visies op de toekomst, verhalen over valkuilen en verhalen die inspireren.' Aan bod komen diverse thema’s zoals (v)echtscheidingen, kindermishandeling, de preventieve rol van de arts als er sprake is van obesitas of roken in de thuissituatie, vragen rondom het beroepsgeheim bij minderjarigen, dwang en drang bij kinderen, kwetsbaar ouderschap en levenseindebeslissingen bij kinderen.

Het congres is op 21 november 2018 in Zeist. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van KNMG.