Als kraamverzorgster heb je regelmatig en intensief contact met ouders en jonge kinderen. Soms kun je het gevoel krijgen dat het in een gezin niet zo goed gaat. Maar hoe weet je nou of een situatie echt zorgwekkend is? En wat moet je dan doen? Met het online lesmateriaal van Augeo academy leer je kindermishandeling en huiselijk geweld herkennen en te handelen volgens een meldcode.

Ben jij klaar voor jouw herregistratie?

Voor kraamverzorgende die zich de komende jaren gaan herregistreren bieden wij drie KCKZ geaccrediteerde cursussen, namelijk:

☑ Cursus: 'Vroegsignalering en werken met een meldcode' (duur: 1-3 uur)
Leer met deze vernieuwde cursus meer over de signalen van kindermishandeling, de Kindcheck en het werken met een meldcode. In de cursus leer je aan de hand van een echte casus uit de praktijk.

☑ Cursus: 'Preventie Shaken Baby Syndroom' (duur: 2 uur)
Als kraamverzorgende kan je een hele belangrijke rol spelen in het voorkomen van Shaken Baby Syndroom, leer hier over in deze cursus. Met een voorlichtingsfilm voor ouders: Niet schudden, breekbaar.

☑ Cursus 'Communiceren over geweld' (duur:1 uur)
Het is lastig en spannend om met ouders en kinderen te communiceren over geweld. Leer in dit e-college een aantal goede gesprekstechnieken.

Online curussen

School jouw organisatie

Voor de kraamzorg heeft Augeo academy een op maat samengesteld lidmaatschap. Hiermee krijg je toegang tot online cursussen over diverse onderwerpen en ontvange je 5x per jaar het digitale Augeo magazine. Bekijk de scholing

Steun van een volwassene

Bestellen als organisatie

Wil je weten wat de kosten zijn? Of heb je je keuze al gemaakt en wil je een lidmaatschap aanvragen? Meer informatie

School jezelf

Wil je minder dan 20 medewerkers scholen, of een cursus bestellen voor jezelf? Kies dan een losse cursus uit onze catalogus en start vandaag nog. Bekijk cursussen

Demo bekijken

Bekijk een demo

Bekijk een online demo van een cursus voor de kraamzorg om een indruk te krijgen van de inhoud. Bekijk demo

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen bij zorgen over een kind. Lees meer

Contact met Augeo

Meer weten over de mogelijkheden van Augeo academy? Neem contact met ons op