Mishandeling; durf jij het te zien?


Vanaf vandaag ligt in veel ziekenhuizen, revalidatiecentra en bij huisartsen een speciaal magazine van Augeo over kindermishandeling.

Magazine

In het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag heeft Mariëlle Dekker, directeur van Augeo Foundation, het eerste exemplaar van een speciale uitgave over kindermishandeling overhandigd aan Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep. Augeo stuurt het magazine deze week naar al zijn leden in de zorg om aandacht te vragen voor kindermishandeling en huiselijk geweld. 

In totaal heeft bijna een derde van de Nederlandse kinderen tussen de 10 en 13 jaar één of meer ingrijpende ervaringen meegemaakt, of maakt die nog steeds mee. Denk aan geweld tussen ouders, psychiatrische problemen of verslaving, mishandeling of verwaarlozing. Maar ook ouderen  kunnen slachtoffer zijn van verwaarlozing of mishandeling. 
Mariëlle Dekker: ‘Niets doen is geen optie, hoor je vaak. Je kunt zelfs heel veel doen. Augeo laat met dit magazine zien hoe je mensen, die thuis in de knel zitten door geweld, helpt.’ 

In het magazine lees je bijvoorbeeld hoe het Ikazia Ziekenhuis het beleid voor de aanpak van huiselijk geweld op poten heeft gezet. Een huisarts geeft tips hoe je beter kan signaleren en jongeren vertellen over hun ervaringen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis besteedt veel aandacht aan ouderenmishandeling, met zichtbare resultaten.

Benieuwd naar het magazine? Binnenkort zullen we een artikel uit het magazine plaatsen onder Actueel. 

Anderen lazen ook

Afwegingskader meldcode

Meldcode

Met ingang van 1 januari 2019 is een afwegingskader aan de meldcode toegevoegd. Professionals zijn verplicht deze in de praktijk te gebruiken.

denk aan kinderen

denk je aan de kinderen als je gaat stemmen?

Lees verder waarom

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op