Scholing in Gelderland-Zuid over kindermishandeling

Augeo Foundation schoolt leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de regio Gelderland-Zuid.

Kinderen in klas

Eén op de dertig kinderen in Nederland voelt zich thuis niet veilig. Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten in het onderwijs zien dag in dag uit kinderen. Zij merken vaak als eerste dat er thuis iets aan de hand is. Om hen daarbij te helpen, heeft Augeo Foundation online-trainingen ontwikkeld over het signaleren van kindermishandeling en het handelen volgens de Wet Meldcode.

In Rotterdam en Arnhem kunnen professionals deze cursussen al gratis volgen. In Limburg loopt een soortgelijk project op provinciaal niveau. Nu maakt ook de gemeente Nijmegen mogelijk de online-cursussen van Augeo te volgen. Leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang in de regio Gelderland-Zuid kunnen hier gebruik van maken.

Augeo Foundation is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat gebeurt onder andere met online-cursussen. Het motto is Ieder kind veilig.

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je graag een adviseur spreken?

Lees ook:

Meldcode, wat is het

Wat is de meldcode?

Wat is het basismodel? Meldrecht of meldplicht? Bekijk de animatie 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' Lees meer

10 punten checklist voor professionals

10 Punten checklist voor professionals

Hoe betrek je als professional de kinderen? Gebruik de meldcode: 10 punten om te checken . Bekijk checklist

Scholing over afwegingskader en meldcode

Scholing over de meldcode

Voor meerderere beroepsgroepen hebben wij speciale cursussen over 'werken met de meldcode'. Kies jouw sector en leer hoe je werkt met het 5-stappenplan. Word meldcodeproof!