Handle with Care veelbelovend

Minister Dekker en minister De Jonge zijn positief over de pilot Handle with Care, bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer. In een aantal gemeenten loopt de pilot Handle with Care, een initiatief van Augeo Foundation. Doel van deze pilot-projecten is om binnen 24 uur na een ingrijpend geweldincident thuis, steun te organiseren voor het kind op school. 

handle with care

Signaal politie

Een van de manieren om deze steun te organiseren is via de politie: als zij betrokken zijn bij een incident van huiselijk geweld, geeft politie het signaal aan school dat het betrokken kind mogelijk extra steun nodig heeft. Meer informatie wordt niet gegeven.  De leerkrachten kunnen dan op eenvoudige wijze het kind steunen, dat bijvoorbeeld vanwege het geweldsincident te laat komt of zijn huiswerk niet af heeft. Kleine gebaren die voor een kind in de knel een groot verschil maken! Ook andere werkwijzen worden onderzocht, steeds met het doel om snel steun te organiseren.

Veelbelovend

Minister Dekker van Rechtsbescherming zei in de Tweede Kamer dat hij en zijn collega De Jonge van Volksgezondheid het een heel veelbelovend en belangrijk initiatief vinden. De pilot laat volgens hem zien hoe belangrijk het is dat kinderen bij huiselijk geweld bij een betrouwbare volwassene kunnen aankloppen of steun vinden.

Onderzoek

De minister reageerde op een vraag van CDA-Kamerlid René Peters. Hij wees erop dat op alle basisscholen in Heerlen het project Handle with Care loopt. Hij vroeg wat de minister van de pilot vindt en of hij wilde onderzoeken of dit ook in andere gemeenten kan worden opgezet. Dekker reageerde positief op zo’n onderzoek.

anderen lazen ook

schommel

Politie helpt scholen

Lees hoe

Hoe steunt augeo?

Lees verder

Waarom steun logisch is

Lees verder