'In een gesprek met een kind laat ik nooit mijn emoties merken'

Stel: Je maakt je zorgen. Je vermoedt dat een kind thuis niet veilig is en wilt daarover praten. Laat je jouw emoties zien in dit gesprek met het kind, of niet? Dat vroegen we in de eerste challenge van Kind Centraal.

In een hele korte video zie je de mening van drie professionals. Een kinder- en jongerencoach, iemand die werkt in de spoedeisende jeugdzorg en een leerkracht in het basisonderwijs, geven aan hoe ze omgaan met hun mening. Wat verstandig is om te doen, kun je lezen in de feedback als je de challenge doet. Waar het om gaat, is dat het kind ervaart dat jij oprecht geïnteresseerd bent. We zijn benieuwd naar jouw mening. Hoe ga je om met jouw emoties in een gesprek? Op Facebook en LinkedIn kun je je mening geven en lezen hoe andere professionals hiermee omgaan.

Kind Centraal

Even gemist wat Kind Centraal is? Bij Kind Centraal helpen we je op een leuke manier om kinderen nog meer te betrekken. En bovenal begrijp jij dan als geen ander waarom dat zo ontzettend belangrijk is. Durf jij het aan? Zes weken, zes challenges. Kom maar op!

Hoe zet jij het Kind Centraal?

De stem van het kind zelf is onmisbaar. Want hoe weet je anders wat er écht aan de hand is? En wat écht goed is voor het kind? Kinderen betrekken is noodzakelijk en kun je leren. Lees meer

Challenge 1

Je maakt je zorgen over de veiligheid of het welzijn van een kind. Hoe bespreek je dit met het kind?  Start