1. Actueel
  2. It really takes the village

It really takes the village

Dit is de headline van het nieuwste magazine Growing Up Safe - Sint Maarten dat onlangs verscheen. Ouderschap staat hierin centraal. Hoe kunnen kinderen en jongeren veilig opgroeien. Hebben ouders hulp nodig en op welke manier? Welke rol speelt de gemeenschap? En wat kunnen professionals daarin betekenen?

Growing up safe - Sint Maarten

Het initiatief voor een magazine Growing up Safe- Sint Maarten is ontstaan na een onderzoek in 2019 onder professionals. Het heeft als doel om kennis, ervaringsverhalen en goede voorbeelden te delen onder professionals en vrijwilligers die werken met kinderen. Het is ontwikkeld door de Child Protection Working Group, een actieve overheidswerkgroep van Sint Maarten met ondersteuning van UNICEF Nederland en Augeo Foundation*.

Ouderschap belicht

In het (Engelstalige) magazine vind je bijvoorbeeld een artikel over positief ouderschap. Dit gaat in op een programma dat speciaal gemaakt is voor ouders op Sint Maarten en heeft als doel ouders te helpen bij hun ouderschap zodat de kinderen veiliger kunnen opgroeien dan nu vaak het geval is.

In een ander artikel geven jongeren hun advies voor ouders. Wat zouden ouders wel of niet moeten doen voor hun kinderen en waarom zou dat een verschil maken in veilig opgroeien? En ook staan er acht tips in over hoe je het beste in gesprek kan gaan met ouders.

Hier kun je het hele magazine lezen:

Bekijk het magazine Growing up safe

Tot nu toe nam Augeo Foundation de productie op zich. Vanaf de volgende editie zal het magazine geheel lokaal geproduceerd worden.

* Dit project is in samenwerking met de overheid van Sint Maarten gefinancierd door de overheid van Nederland via het Trust Fund voor Sint Maarten, beheerd door de Wereldbank.