‘Kinderminister goed idee, als er maar echt wordt geluisterd’

De Jongerentaskforce is op bezoek geweest bij de Kinderombudsvrouw. En vindt in haar een medestander voor de kinderminister.

Kinderminister goed idee vindt Kinderombudsman

Margrite Kalverboer is enthousiast over het idee van een kinderminister. Ze vindt het een mooi plan van minister De Jonge van Volksgezondheid, zei ze tijdens het bezoek van de Augeo-Jongerentaskforce in Den Haag. Maar het moet volgens haar dan wel op een serieuze manier worden ingevuld, zodat er echt naar kinderen en jongeren wordt geluisterd.

Enquête

De Jongerentaskforce heeft een enquête gehouden wat een kinderminister zou moeten doen. Daaraan hebben veel jongeren en kinderen meegedaan. Vorige week heeft de Taskforce minister De Jonge gevraagd of zij de uitkomst van de enquête met hem kunnen bespreken.

Buddy

Tijdens het gesprek met Margrite Kalverboer ging het ook over de plannen van de Jongerenlobby die zij onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Tijdens de Jongerenlobby hebben vijftig jongeren van vijftien jongerenorganisaties, waaronder de Taskforce, plannen gemaakt hoe hun stem beter gehoord kan worden in Den Haag. Zij stellen onder andere voor dat Kamerleden een jongere als buddy krijgen. De jongeren van de Taskforce hebben daarom Kamerleden aangeboden hun buddy te zijn rond debatten over kindermishandeling en huiselijk geweld.

Tevreden

De jongeren van de Taskforce waren na afloop blij met het gesprek. Heleen zegt: ‘Ik had het gevoel dat ze goed luisterde en ook echt met onze inbreng aan de slag wil’. Floris merkte dat de Kinderombudsvrouw actief meedenkt hoe jongeren betrokken kunnen worden bij het bestuur. En Florine was ervan overtuigd dat ze zich inzet voor de veiligheid van alle kinderen in Nederland.

Lees ook:

Buddy voor Kamerleden

Buddy voor Kamerleden

De Kinderombudsman stelt voor dat Kamerleden een jongere als buddy krijgen. Goed idee, vindt de Augeo Jongerentaskforce. Gelijk doen! Lees meer

Plan voor Kinderminister nog in kinderschoenen

Minister Hugo de Jonge wil graag een kinderminister. Wij zijn prettig verrast door dit idee en denken graag mee. Robin en Dara sturen een brief met...

Brief aan Minister Hugo de Jonge

Meldcode, afwegingskader

Meldcode

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt je zorgvuldig te handelen. De 5 stappen geven precies aan wat je moet doen bij zorgen over een kind. Lees meer

Ik wil contact met Augeo

Heb je een vraag of wil je graag een adviseur spreken? Neem contact met ons op