Kraamzorg: herregistratie en shakenbabysyndroom

Kraamzorg is uniek in de wereld. We kennen dit alleen in Nederland. Vrijwel alle 10.000 kraamverzorgenden van Nederland staan geregistreerd. Een groot deel hiervan zal zich dit jaar herregistreren. Voor de herregistratie kun je bijvoorbeeld een cursus doen over preventie shakenbabysyndroom.

Als kraamverzorgster heb je een korte periode intensief contact met ouders en jonge kinderen. Doordat je bij de mensen thuis bent, zie en hoor je van alles. Misschien merk je dat ouders heel heftig reageren op het gehuil van hun baby. Je merkt dat ze niet goed weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Maar is het zorgwekkend? Jij als professional kan een belangrijke rol spelen in het signaleren van kindermishandeling of huiselijk geweld, in een vroeg stadium. Een bijzondere en ernstige vorm van lichamelijke mishandeling is het shakenbabysyndroom. Hoe voorkom je dit? Hoe kaart je dit onderwerp aan bij de ouders? Dat leer je bij de cursus Preventie shakenbabysyndroom. Ook leer je wat het shakenbabysyndroom precies is en welke gevolgen dit kan hebben.

Cursussen met accreditatie voor jouw herregistratie die jou kunnen helpen:

Lees ook:

Kraamzorg herregistratie

Ontdek onze scholing

Baby

Shakenbabysyndroom

Hoe geef je voorlichting over shakenbabysyndroom. Bekijk de demo

Augeo magazine

Achtergrond en verdieping Vijf keer per jaar verschijnt het gratis online magazine over veilig opgroeien, met interviews, tips en columns. Schrijf je nu in