Meldcode leeft onder professionals

Veel professionals hebben zich voorbereid op de verbetering van de Meldcode. Dat blijkt uit het jaarverslag van Augeo.

Bellen blaas

De Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling is op 1 januari verbeterd. Voor professionals is het nu duidelijker wat ze kunnen en moeten doen bij een (vermoeden) van kindermishandeling.

Jaarverslag

Uit het jaarverslag van Augeo blijkt dat veel professionals de wijziging van de meldcode serieus nemen. Dat geldt voor de zorg, het onderwijs, de kinderopvang en andere sectoren waar met kinderen wordt gewerkt. De animatie die Augeo over de Meldcode heeft gemaakt  is al ruim 60.000 keer bekeken. Verder zijn 30.000 professionals gestart met een online cursus over de aanpak van kindermishandeling.

Ieder kind veilig

Augeo Foundation zet zich in voor een effectieve aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. We helpen professionals die met kinderen en ouders werken. Zij zien vaak als eerste dat er iets aan de hand is met een kind.

Lees wat we nog meer gedaan hebben in 2018 in ons jaarverslag.

Lees ook:

meldcode, meldcode, meldcode

Introductiecursus meldcode

Hoe werk je met de meldcode? Augeo heeft daarvoor diverse online cursussen. In deze introductiecursus laten we zien hoe dat eruit ziet.

Afwegingskader module

Opfrismodules Afwegingskader

Augeo heeft voor alle afwegingskaders een opfrismodule ontwikkeld. Ben je al geschoold rond het werken met de meldcode? Volg dan jouw opfrismodule en je bent weer helemaal bij.

handreiking Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Handreiking meldcode

Er is niemand die aan mij als kind vroeg wat ik wilde of nodig had.' Daarom is er de Handreiking - Participatie van kinderen in de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Download de handreiking meldcode