Jongeren praten met artsen

De Augeo-Jongerentaskforce is uitgenodigd voor het belangrijkste congres van artsen.

JongerenTaskforce

Het congres van de artsenfederatie KNMG gaat dit jaar over 'Minderjarigen als patiënt’. Hoe ga je om met gescheiden ouders die het niet eens zijn? Wanneer en waarom meld je kindermishandeling? Welke rechten hebben minderjarigen?

Augeo Jongerentaskforce
Christina de Haan is ervaringsdeskundige en sinds kort lid van de Augeo Jongerentaskforce. De KNMG heeft haar uitgenodigd om te komen praten op het congres. Christina zal vertellen hoe belangrijk het is om jongeren te betrekken bij de hulpverlening.

Richtlijnen
De Jongerentaskforce maakt zich al langer sterk voor het betrekken van jongeren. Dat heeft geleid tot richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid over participatie van kinderen. Volgens het ministerie is de aanpassing van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling op 1 januari een uitgelezen moment om vast te leggen hoe en wanneer kinderen betrokken moeten worden in het proces.

Het congres van de KNMG is op 21 november 2018 in Zeist. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van KNMG.

 


Lees ook dit:

Luister naar kinderen

‘Je kunt als hulpverlener bij het eerste gesprek toch gewoon vragen: hoe kan ik jou het beste helpen? Wil je praten? Wat wil je zelf het liefst?’ Lees meer