Minister De Jonge neemt onderwijs magazine in ontvangst

Augeo en de vereniging van begeleiders in het onderwijs hebben gisteren het magazine Veilig aangeboden aan minister De Jonge van Volksgezondheid. 

Het magazine gaat over de rol die het onderwijs kan spelen bij vermoedens van kindermishandeling. Leerkrachten worden met het magazine geholpen bij het signaleren van geweld en het steunen van kinderen.

Minister is positief

De minister is blij met het initiatief voor het magazine: ‘Statistieken om nooit aan te wennen: in elke schoolklas zit gemiddeld één kind dat thuis mishandeld wordt. Er is maar één volwassene nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Leraren kunnen degene zijn, voor veel kinderen een van de belangrijkste vertrouwenspersonen in hun leven’, aldus De Jonge.

 

PRATEN MET KINDEREN

De Tweede Kamer sprak gisteren over het actieprogramma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Kamerleden wilden weten hoe de verbeterde meldcode werkt en of Veilig Thuis het werk aankan. De minister beloofde later dit jaar met cijfers te komen. Verder vroeg de Kamer aandacht voor praten met kinderen in het onderwijs. Daarover gaat een van de artikelen in het magazine Veilig.

lees ook

Onderwijs

magazine Veilig

Kraak de meldcode! Hoe herken je kindermishandeling? En hoe voer je een goed gesprek met een leerling?

Lees het magazine

Meldcode, wat is het

Wat is de meldcode?

Wat is het basismodel? Meldrecht of meldplicht? Bekijk de animatie 'Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling' Lees meer

Plan voor Kinderminister nog in kinderschoenen

Minister Hugo de Jonge wil graag een kinderminister. Wij zijn prettig verrast door dit idee en denken graag mee. Robin en Dara sturen een brief met... Brief aan Minister Hugo de Jonge