Pleegouders zetten kinderen centraal

Soms kunnen kinderen niet bij hun ouders wonen, omdat het opgroeien of opvoeden daar niet goed gaat. 22.000 kinderen in Nederland wonen in een pleeggezin. Soms logeren kinderen af en toe een weekend bij pleegouders. Vaak wonen kinderen zeven dagen in de week in een pleeggezin. Nieuwe pleegouders zijn hard nodig.

Van 28 oktober tot en met 4 november is voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. In 2019 kwamen er meer pleegouders bij. Maar toch wachtten nog zo’n 970 kinderen op pleegzorg.

Extra kennis is fijn

Een kind van een ander opvoeden is best ingrijpend. Natuurlijk krijgen pleegouders ondersteuning. Toch blijft er behoefte aan extra kennis. Speciaal voor pleegouders heeft Augeo cursussen ontwikkeld die helpen en antwoorden geven op de vragen die je mogelijk hebt. De cursussen zijn ontwikkeld in samenwerking met zeven pleegzorgorganisaties, de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel.

Kinderen centraal

Pleegouders zijn vaak geen professionals die met kinderen werken. Ze doen er wel alles aan om het kind centraal te zetten. Natuurlijk doe jij dat ook in je werk. Met de challenges van Kind Centraal dagen we je uit om daar nog bewuster mee om te gaan. Doe jij al mee? Schrijf je snel in!